Erdoğan'dan ABD'ye Afrin yanıtı "Stratejik ortaksak bize saygı duyacaksın. Bizi aldatmaya kalktınız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika'dan sözcü açıklama yapıyor 'Afrin'de kaygılıyız' diyor. Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimiz zaman neredeydiniz? Gelin bu terör örgütlerini temizleyelim dediğimiz zaman neredeydiniz?"Bir taraftan 'stratejik ortağımızsınız' diyeceksiniz sonra teröristlerle işbirliği yapacaksınız. İşte gerçek ortada" dedi. Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının da 3647'ye yükseldiğini söyledi.

F5HABER F5HABER
Erdoğan'dan ABD'ye Afrin yanıtı "Stratejik ortaksak bize saygı duyacaksın. Bizi aldatmaya kalktınız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı Batı ülkelerinin Afrin harekatını 'kısa tutma' çağrılarını hatırlatarak "Onların ricalarını yerine getirelim istedik ve 2 ayda operasyonunun askeri safhasını büyük ölçüde bitirdik" dedi. ABD'ye de yüklenen Erdoğan, YPG'ye verilen silahları anımsatarak "O mühimmat da bizim elimize geçiyor, geçecek" dedi.

Erdoğan, hayatını kaybeden eski bakanlardan Hasan Celal Güzel için TBMM'de düzenlenen törenin ardından AK Parti salonuna geçti.

Burada partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Bugün toprağa verilecek olan her alanda mücadeleci kişiliği ile kendisini bildiğimiz Hasan Celal Güzel ağabeyimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Afrin şehir merkezinin tamamen teröristlerden temizlendiği müjdesini milletimizle paylaştık. ('Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları üzerine) Biz sizlerle gurur duyuyoruz.

"ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 3647'YE YÜKSELDİ"

Buraya girerken etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3647'ye yükseldi. Amerika'dan sözcü açıklama yapıyor 'Afrin'de kaygılıyız' diyor. Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimiz zaman neredeydiniz? Gelin bu terör örgütlerini temizleyelim dediğimiz zaman neredeydiniz? Siz terör örgütleri ile işbirliği yaparak DEAŞ'ı temizleyeceğinizi söylemiştiniz. Buyurun şimdi PYD'yi de YPG'yi de Mehmetçik'imiz ÖSO nasıl halletti işte ortada. Bizimle stratejik ortaksak bize saygı duyacaksın. Bizi aldatmaya kalktınız. 5 bin TIR buraya silah soktunuz. 2 bin kargo silah mühimmat soktunuz. Silah istedik vermediniz ama terör örgütüne verdiniz. Bu nasıl ortaklık? Bütün o mühimmat bizim elimize geçiyor.

'KILIÇ ARTIKLARININ TEMİZLENMESİ İÇİN OPERASYON BİR MÜDDET DAHA DEVAM EDECEK'

Fırat Kalkanı ile ilk defa belirli bir noktayı değil, 2 bin kilometre karelik büyük bir bölgeyi sorun olarak bize sıkıntı veren bölgeyi, sorun olmaktan çıkararak bunları kontrolümüz altına aldık. Güvenliğini de şu anda biz sağlıyoruz ve 160 bin Cerablus, El Rai, Bab, bunun içindeki insanlar artık topraklarına döndü. Bu örgütler tamamen saf dışı bırakılmıştır. Kılıç artıklarının temizlenmesi sebebiyle 7 ayı bulan operasyon bölgesinde huzurun sağlanmasının ardından kardeşlerimiz topraklarına dönmüştür. Zeytin Dalı Harekatı'nda 2 ay geçmeden şehir merkezini kontrol altına almış bulunuyoruz. Kılıç artıklarının ve patlayıcıların temizlenmesi için operasyonlarına bir müddet daha devam edeceklerdir. ÖSO ve bizim oradaki askerlerimiz bu arama taramayı devam ettiriyor. Yarın orada herhangi bir sıkıntı yaşamamalıyız.


'BATI'YI KIRMADIK, AFRİN OPERASYONUNUN ASKERİ SAFHASINI BÜYÜK ÖLÇÜDE BİTİRDİK'

Kimse bizim Fırat Kalkanı'nın ardından bizim böyle bir operasyona girişebileceğimizi beklemiyordu. Ardından terör örgütünü sürekli şişiren haberler yayılmaya çalışıldı. Bu arada Batı ülkeleri de sürekli bize 'Afrin'e girmeyin' demeye utandıkları için olacak, bir an önce operasyonu bitirin dediler. Kendilerine 'Yanlış yapıyorsunuz, biz yola çıktık, devam edeceğiz' dedik. Biz onları kırmadık, onların ricalarını yerine getirelim istedik ve 2 ayda Afrin operasyonunun askeri safhasını büyük ölçüde bitirdik. Şunu unutmayın, aslanlar meydana çıkınca çakalların payına kaçmak düşer. PYD'li çakallar kuyruklarını kıstırıp kaçtılar. Güya bize karşı savaşmak için hazırladıkları mevzileri, korunakları gördünüz. Onlara mezar oldu. Sivillerin arkasına sığınarak ancak bu kadar dayanabildiler.


'SİVİLLERE ZARAR VERMEDİK'

Utanmadan bizi sivillere zarar vermekle suçlamaya kalktılar. Tüm iddiaları belgeleri ile görüntüleri ile şahitleri ile çürüttük. Bölgeyi yeniden yaşanabilir hale getirme çalışmalarına başlıyoruz. Nice şiirlerle, marşlarla, belgesellerle destanları aktaracağız.

'BUNLARIN HAYATI MANEVRA'

(Kılıçdaroğlu'na tepki) Daha dün "Afrin'e girilmesini asla doğru bulmuyoruz" diyenlerin kim olduklarını çok iyi biliyoruz. Şimdi ne diyorlar, "ordumuzu tebrik ediyoruz". Ne oldu şimdi size? Hep manevra. Bunların hayatı manevra. Ey şu anda ana muhalefetin başı ve yanındakiler. "PYD terör örgütü değildir" diye açıklamadınız mı?



Siyasi ittifakların yolunu açarak bu konudaki hesapları da büyük ölçüde bozduk. Asla en küçük bir hataya yer vermeden çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız. Allah göstermesin, aksilik durumunda kaybedenin biz değil Türkiye olacağını aklımızdan çıkarmamalıyız. Mesele milletimizin ve devletimizin bekası meselesine dönüştü. Türkiye, önündeki bu engelleri aşarsa gençlerimize gönül huzuru içinde bırakabileceğimiz bir ülke inşa edeceğiz.

'KAYBEDEN BİZ DEĞİL TÜRKİYE OLUR'

Siyasi ittifakların yolunu açarak bu konudaki hesapları da büyük ölçüde bozduk. Asla en küçük bir hataya yer vermeden çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız. Allah göstermesin, aksilik durumunda kaybedenin biz değil Türkiye olacağını aklımızdan çıkarmamalıyız. Mesele milletimizin ve devletimizin bekası meselesine dönüştü. Türkiye, önündeki bu engelleri aşarsa gençlerimize gönül huzuru içinde bırakabileceğimiz bir ülke inşa edeceğiz. 2019'un şifresi bizim için yenilenmedir, tazelenmedir.

SONRAKİ HABER