Öcalan'ın mektubunu paylaşan Ali Kemal Özcan konuştu

İmralı'da görüştüğü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarına teslim ettiği mektubu basın mensuplarıyla paylaşan Ali Kemal Özcan T24'e konuştu. Özcan "Öcalan'la görüşme talebini 2004'te avukatlarına ilettim, mektubu bana tedarik edildi" açıklamasında bulundu.

F5HABER F5HABER
Öcalan'ın mektubunu paylaşan Ali Kemal Özcan konuştu

İmralı'da Öcalan'la görüşen ve Öcalan'ın 18 Haziran tarihli el yazılı bir mektubunun bir kopyasını tedarik eden Ali Kemal Özcan, T24'ten Candan Yıldız'ın sorularını yanıtladı. 

Öcalan'la görüşmek için ilk talebini 2004 yılında PKK liderinin o dönemdeki avukatlarına ilettiğini söyleyen Özcan, "Avukatlar söz vermişti; doğru çıkmadı. Kitaplarımı göndermiştim ama gitmemiş, yeni ulaşmış kitaplarım. Zaten görüşme başvurum vardı. Öcalan görüşmek istemiş" ifadelerini kullandı.

Öcalan'la görüşme imkanını kimin nasıl sağladığına ilişkin soruya "Devlet" yanıtını veren ve "Bu soruyu bana savcılar veya istihbarat birimleri sorsun" diyen Özcan, Öcalan'ın "iki gün önce avukatlara verdiğini" söylediği mektubun, kendisine "tedarik edildiğini" öne sürdü.  "Dört Türkçe, iki de İngilizce kitabım var." diyen Ali Kemal Özcan, "bir oğlunun PKK saflarında dağa çıktığı" iddiasını da yalanladı. 

Haberin devamını okumak için tıklayın

ALİ KEMAL ÖZCAN KİMDİR?

Doç. Dr. Ali Kemal Özcan 1959 yılında Tunceli Kardere köyünde doğdu. Orta öğrenimini Elazığ'da (1976), lisans eğitimini (MÜ iletişim fakültesi, 1982) İstanbul'da bitirdi. 13 yıllık bir çalışma/siyaset arasından sonra üniversiteye döndü. Siyaset felsefesinde master çalısmasını 1997'de (University of Kent, İngiltere) bitirdikten sonra, aynı üniversiteden sosyoloji doktorasını 2003'de aldı.

Master tezini temel alan kitabı (Humanisation Movement) 1999'da, doktora tezinin güncelleştirilen versiyonu olan kitabı (Turkeys Kurds; A Theoretical Analysis of Abdullah Öcalan and the PKK) 2006'da yayınlandı, Türkçe çevirisi yayın aşamasındadır. Uluslararası ve ulusal dergilerde akademik makaleleri yayınlandı. Tunceli Üniversitesi'nde sosyoloji bölüm başkanı ve rektör danışmanı olarak görev yapmaktadır. Milliyetçilik, ulus-devlet, sivil toplum ve Dersim aleviliği üzerinde akademik çalışmalarını sürdürmektedir.

.

Benzer Haberler
Öcalan'ın mektubu ile ilgili Binali Yıldırım'dan değerlendirme

Öcalan'ın mektubu ile ilgili Binali Yıldırım'dan değerlendirme GASTE24-

Kandil'den Öcalan'a rest!

Kandil'den Öcalan'a rest! F5HABER-

Öcalan'a HDP'den sonra bir rest de Kandil'den...

Öcalan'a HDP'den sonra bir rest de Kandil'den... GASTE24-

Altaylı'dan Bahçeli'ye olay gönderme:  İstanbul’a bir mitil de Öcalan attı

"İstanbul’a bir mitil de Öcalan attı" F5HABER-

Avukatlar Öcalan'ın mesajını açıkladı: HDP şimdiye kadar olduğu gibi seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmelidir

Asrın Hukuk Bürosu’ndan Öcalan açıklaması F5HABER-

Abdullah Öcalan'dan tarafsızlık çağrısı

Abdullah Öcalan'dan tarafsızlık çağrısı HÜRRİYET-

SONRAKİ HABER