Milli iradenin tüm dünyaya ilan edildiği gün: Siyasilerden 23 Nisan mesajları

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 104'üncü kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ülkenin dört bir yanında kutlanıyor. Bu anlamlı günde Meclis'in ve siyasetin önde gelen isimlerinin mesajlarını derledik

F5HABER F5HABER
Milli iradenin tüm dünyaya ilan edildiği gün: Siyasilerden 23 Nisan mesajları

 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılı ve öncelikle çocukların sonra hepimizin bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bugün, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde millet iradesinin tecelligahı olarak “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesi ile Kurtuluş Savaşı’nı veren Gazi Meclisimizin 104. Kuruluş Yıl Dönümü… Bundan tam 104 yıl önce ortaya konan birleştirici ruh, bugün de en büyük dayanağımızdır. Millî Mücadelemizin millet iradesi ile gerçekleşmesi için 23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk halkının sesi, nefesi ve mücadele simgesi oldu. Zaferle taçlanan Millî Mücadelemizin ardından kurulan ve bugün asırlık bir çınara dönüşen Cumhuriyetimizi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı Vizyonu ile güçlü yarınlara adım adım taşımaya devam ediyoruz. Hür bir toplum ve bağımsız bir ülke olabilmenin temelinin eğitim ve her alanda kalkınma olduğuna olan inançla hareket eden Milletimiz, Türkiye Yüzyılı’nda da toplumumuzun geleceği olan çocuklarımızla yükselecek, onlara emanet edeceğimiz bu cennet vatan; çocuklarımızın heyecanı, yenilikçiliği ve geleceğe güveniyle güçlenecektir. Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, daha nice güzel bayramları hep birlikte kutlamayı temenni ederim.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Egemenlik Kayıtsız, Şartsız Milletindir. Şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli iradenin tecelligahıdır. Geleceğimizin teminatı evlatlarımız istiklalimize daima sahip çıkacak, Gazi Meclisimiz ilelebet millet egemenliğinin ve demokrasinin merkezi olmaya devam edecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Bugün, devletimizin şefkat dolu kanatları altında geleceğe hazırlanan kıymetli evlatlarımızdan 23 Nisan için "Sevgili Bakan Teyzeciğim" ile başlayan saf bir sevgiyle yazılmış mektuplar ve birbirinden tatlı resimler aldım. Evlatlarımızdan biri “futbolcu olamazsa polis, polis olamazsa Bakan olmak” istediğini yazmış :) Hangi mesleği yaparsan yap o pırıl pırıl kalbin ve vatanına milletine hayırlı bir evlat olma isteğinle en iyisini yapacağına eminim. Şüphesiz ki gelecek, bu toprakların en değerli çiçekleri ve en parlak yıldızları olan yavrularımızın. Her birinin düşlerini gerçekleştirmek için, umutları ve hedefleri için gayret göstermekten bir an olsun geri durmayacağız. Gülüşleriyle aydınlanacak olan güçlü yarınları inşâ ederken hayatın her alanında yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun! Gazi Meclisimizin 104. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve kahraman şehitlerimizi minnetle anıyoruz.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Bundan tam 104 yıl önce #23Nisan1920’de dualarla açılan #TBMM bir ulusun kaderini değiştirdi. Milli Mücadele’nin en ateşten günlerinde İstiklal Savaşımızı yöneten Gazi Meclisimiz, mazlum milletlere de örnek oldu, ışık oldu. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ "Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir" diyerek bu kutlu günü dünya çocuklarına armağan etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nız kutlu olsun. Bu bayram, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından millî bağımsızlığımızı hiç unutmamanız ve ilelebet sahip çıkmanız için sizlere emanet edildi. Geleceğinizin teminatı olan bu emaneti yüreğinizde gururla taşıyın. İnanıyorum ki; devralmakta olduğunuz binlerce yıllık tecrübeyle şekil almış kültürel mirası geleceğe uzanan bilimsel ve teknolojik kazanımlarımızla bir cevhere dönüştüreceksiniz. Türkiye Yüzyılı'nın ufkunda güvenle yürüyecek, nice 23 Nisanlar kutlayacaksınız. Sizler müreffeh bir geleceğe hazırlanırken her daim yanınızda yer alacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener: 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde; kuvvetin milletin iradesine, makamın milletin kalbine, geleceğin de milletin evlatlarına ait olduğunu tüm dünyaya ilan ettiğimiz gündür... İstiklalimiz ve istikbalimiz için Birinci Meclis’imizin çatısı altında toplanan tüm kahramanlarımızın aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzün açtığı yolda, gösterdiği hedefe, durmadan yürüyen "küçük hanımların ve küçük beylerin", Cumhuriyetimizin en kıymetli mirasçıları olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Yıllar önce, Birinci Meclis’imizin kürsüsünden Hüseyin Avni Bey “Cepheleri tutacak olan kanundur, adalettir” diyerek seslenmişti. Sonraki yıllarda milletimiz Hüseyin Avni Bey’in kürsüsüne; demokrasimize, meclisimize sayamayacağımız kadar çok sahip çıktı. Milletimiz farkında: Cepheleri tutacak olan meclistir. Hak ve özgürlükleri güvence altına alacak olan meclistir. Refahı sağlayacak olan meclistir. Yargı bağımsızlığına sahip çıkacak, hukuk devletini koruyacak olan meclistir. Her türlü sorunun çözüm yerinin meclis olduğu inancının milletimizde yer edeceği günlerin temennisiyle meclisimizin 104. açılış yıl dönümü kutluyor; Meclis’imizin kurucu başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yol arkadaşlarını rahmet ve saygıyla anıyorum.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal: Bugün, Türkiye'nin egemenlik ve çocuk haklarına verdiği değeri kutlamanın gururunu yaşıyoruz! Gazi ünvanlı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümünü gururla ve coşkuyla idrak ediyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyor; geleceğimizin teminatı çocuklarımız için "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!" ilkesiyle Tam Bağımsız Türkiye hedefi doğrultusunda mücadeleye etmeye devam edeceğiz.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Yüce Türk Milleti, Kurucu ve kurtarıcı sıfatlarıyla iftihar ettiğimiz, Türk millet iradesinin temsil mekânı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 104’üncü yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutluyorum.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Bugün 23 Nisan, neşe doluyor insan. Hakimiyetin millete verildiği bu bayramı, çocukların bayramını İstanbul’un her yerinde coşkuyla kutluyoruz.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı en değerli emaneti milli egemenliğimizi ve yarınlarımızın umudu çocuklarımızın aydınlık geleceğini korumak için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz.

 

 

 

 

SONRAKİ HABER