İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ni kazanacağız

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 14 Mayıs seçimlerine yönelik yaptığı açıklama ''Bize düşen en büyük görev millet iradesine ve her bir oya sahip çıkmak ve hızlıca 28 Mayıs'a el birliği ile hazırlanmaktadır.'' dedi. Zorlu, maddi hata düzeltmelerine yönelik olarak yaptıkları itirazlar ciddi bir kısmının Yüksek Seçim Kurulu'ndaki verilere işlenmeye başlandığını da söyledi.

F5HABER F5HABER
İYİ Parti Sözcüsü Zorlu:  28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ni kazanacağız

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, “Bundan sonra da hedeflerimizden zerre sapmadan, Genel Başkan'ımız Meral Akşener'in önderliğinde yolumuza devam edeceğiz. Önümüzdeki 11 günlük süreçte öncelikle ikinci tura odaklanacağız ve inşallah 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ni kazanacağız” dedi.
 
"Milletimiz 28 Mayıs'ta yürütme gücünü Millet İttifakı'na verecektir"
 
Kürşad Zorlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci turda 13. cumhurbaşkanı olması için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.
 
Yürütme görevini üstlenecek cumhurbaşkanı seçiminde milletin kararını henüz vermediğini anımsatan Zorlu, şunları kaydetti:
 
İnanıyoruz ki yürütme ve yasama organı arasında denge ve denetimi sağlamak adına milletimiz bu kez 28 Mayıs'ta yürütme gücünü Millet İttifakı'na verecektir. Çünkü AK Parti eliyle her geçen gün ağırlaşan ekonomik krizi ortadan kaldırmak, kontrolden çıkan yönetim anlayışını yeniden denetlenebilir hale getirmek, kullanılamaz hale gelen kuvvetler ayrılığını yeniden tesis etmek, yerle bir edilmiş devlet ve bürokrasi sistemini liyakatli kadrolarla buluşturabilmek için ülkemizin tek çıkış yolu da bu denge görevinin iki ittifaka verilmesidir. Hepimize düşen sorumluluk, ülkemizde tırmandırılan kutuplaşma iklimine ve süreci germek isteyen çevrelere rağmen 28 Mayıs günü demokrasinin kazanacağı sağduyu iklimini korumak, demokrasiyi taçlandırmak, ülkemizin birlik ve huzurunu korumaktır. Sonuçlar kesinleştiğinde, milletimizin iradesi ve takdiri her şeyin üzerindedir. Bize düşen, bu iradeyi en doğru şekilde değerlendirerek politikalarımızın gözden geçirilmesi ve millet iradesine uygun bir şekilde ilerleyebilmek, gelişebilmektir.

SONRAKİ HABER