GENAR Başkanı Aktaş: İmamoğlu lehine oluşan hava dağılmaya başladı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İstanbul seçimine dair beş anket şirketinin sahibi ile görüştüğünü belirtti. Selvi , GENAR Başkanı İhsan Aktaş'ın değerlendirmesinde seçimin iptali sonrası CHP'li Ekrem İmamoğlu lehine oluşan havanın dağılarak 'AK Parti’nin dip dalgası başladı’ görüşünde olduğunu okuyucularına aktardı.

F5HABER F5HABER
GENAR Başkanı Aktaş: İmamoğlu lehine oluşan hava dağılmaya başladı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine ilişkin anket şirketleriyle yaptığı görüşmeyi bugünkü köşesinde yazdı. Türkiye'nin önemli beş anket şirketiyle görüşen Selvi "İstanbul’da seçmen tercihleri değişiyor mu? 31 Mart’ta Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki 13 bin oy farkı duruyor mu? 23 Haziran seçimleri yine kıl payı mı sonuçlanacak? Yoksa yeni bir siyasi tabloyla mı karşı karşıyayız?" sordu. Aldığı yanıtlar bir hayli ilgi çekici. Seçmen tavrının Ramazan dolayısıyla bayramdan sonra netleşeceğini öne süren  şirketler araştırmalarını bayram sonrasına ertelerken sürekli sahada olanlar da var. 

Selvi "İstanbul seçimlerine anket firmaları nasıl bakıyor?" başlığıyla yayımlanan yazısında şu ifadelere yer verdi: "AK Parti ile çalışan GENAR sürekli olarak sahada. Genç seçmenlerin tercihleriyle ilgili kapsamlı bir araştırmayı yeni tamamlamışlar. Kürtler ve yaşlılar üzerine bir araştırma planlıyorlar. İhsan Aktaş, seçim sonuçlarına ilişkin araştırmayı bayramdan sonra yapacaklarını söylüyor.

İMAMOĞLU'NUN LEHİNE OLAN HAVA DAĞILMAYA BAŞLADI

Aktaş, seçimlerin iptaliyle ilk başlarda Ekrem İmamoğlu lehine bir havanın oluştuğunu söylüyor. ’Ama o hava dağılmaya başladı. AK Parti ailesi harekete geçti. AK Parti’nin dip dalgası başladı’ görüşünde.

SEÇİMİN SONUCUNU KIRGINLAR VE KÜRTLER BELİRLEYECEK

İhsan Aktaş, AK Parti’nin Kürt sorununda değişen diline dikkat çekiyor. ’Seçimlerin sonucunu sandığa gitmeyen 300 bin Kürt seçmen ile kırgın AK Partililer belirleyecek’ diyor. Aktaş’a göre İstanbul konuşuldukça AK Parti’ye yarayacak. O nedenle mağduriyetin bir an önce gündemden düşürülmesi gerekiyor."

KONSENSUS: KIL PAYI DURUM DEVAM EDİYOR

Konsensus Araştırma Genel Müdürü Murat Sarı’ya göre iki aday arasındaki kıl payı durum devam ediyor. Mağduriyet algısının Ekrem İmamoğlu’na, hizmet propagandasının ise Binali Yıldırım’a yarayacağı görüşünde.

 

 

SONRAKİ HABER