Fitch, ABD'nin kredi notunu negatif izlemeye aldı

Kredi derecelendirme kurumu Fitch, ABD'nin kredi notunu düşürme olasılığı doğrultusunda izlemeye aldı ve henüz sonuç alınmayan borçlanma sınırını artırma müzakerelerinin zamanında sonuçlanamayacağı endişelerinin küresel piyasalarda oluşan baskıları artırdı.

F5HABER F5HABER
Fitch, ABD'nin kredi notunu negatif izlemeye aldı

Fitch, dün yaptığı açıklamada ABD Hazinesi'nin parası bitmeden borç tavanı yükseltilemezse kredi notunu düşürebileceğine dikkat çekti ve bu nedenle en yüksek seviye olan "AAA" kredi notunu negatif izlemeye aldığını belirtti.

Borç tavanının yükseltilmemesi hâlinde Hazine'nin parası gelecek hafta bitebilir. Birkaç haftadır devam eden borçlanma tavanını yükseltme müzakereleri son günlere yaklaşılmasına rağmen sonuç vermedi.

Ülkenin kredi notunun düşürülmesi, trilyonca dolar değerindeki ABD tahvil ve bonosunun fiyatının düşmesine neden olabilir. S&P Global, 2011 yılında ABD devletinin kredi notunu AA+ seviyesine düşürdüğünde bunu diğer ABD'li kuruluşların kredi notunda düşüşler takip etmiş ve borsada büyük satışlar görülmüştü.

Fitch daha önce 2013 yılında da yine borç tavanına dair anlaşmazlık görüldüğünde ABD'nin kredi notunu negatif izlemeye almıştı.

SONRAKİ HABER