Fehmi Koru'dan seçim sonrası Abdullah Gül açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarını değerlendiren gazeteci Fehmi Koru, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de içinde olacağı bir oluşum başlatılacağını söyledi. Koru'ya göre oluşumun başında Ali Babacan olacak

F5HABER F5HABER
Fehmi Koru'dan seçim sonrası Abdullah Gül açıklaması

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 54'ünü alan Ekrem İmamoğlu kazandı. Binali Yıldırım, İmamoğlu'nu kutlayıp başarılar diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen İmamoğlu, "Ben seçim öncesinde vatandaşa anlattığım ve onay aldığım yol haritası kapsamında sizinle uyum içinde çalışmaya hazırım ve talibim" dedi. Erdoğan da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Gayrı resmi sonuçlara göre seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

SİYASİ KULİSLER HAREKETLENDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimini CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun yaklaşık yüzde 9 farkla kazanması siyasette kulisleri hareketlendirdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, AK Parti kabinelerinde Başbakan yardımcılığı, Dışişleri ve Ekonomi Bakanlığı yapan Ali Babacan ile birlikte yeni bir parti kuracağı iddia ediliyordu.

Abdullah Gül ile yakın bir ilişkisi olan Gazeteci Fehmi Koru o iddiayı bir adım ileriye taşıdı.

"OLUŞUMUN BAŞINDA BABACAN OLACAK"

T24'ün canlı yayınında seçim sonuçlarını değerlendiren Koru, Abdullah Gül'ün de içerisinde olacağı bir oluşumun başlatılacağını, oluşumun başında ise Ali Babacan'ın olacağını öne sürdü.

Abdullah Gül de Ali Babacan da AK Parti'nin kurucuları arasında.

SONRAKİ HABER