Davutoğlu:İnsan orununa saygı göstermeyen basın

Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın defnedilmesi sonrasında konuştu.

F5HABER F5HABER
Davutoğlu:İnsan orununa saygı göstermeyen basın

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mehmet Salim Kiraz'ın bir adalet şehidi olarak anılacağını ve Çağlayan adliyesinin adının Mehmet Selim Kiraz adalet sarayı olacağını söyledi.

Davutoğlu, Mehmet Selim Kiraz'ın babası, eşi ve çocuğu ile cenazede karşılaştığını ve hepsinin büyük bir vakur içinde olduklarını gördüğünü belirterek "Tıpkı Özgecan'ın ailesi gibi büyük bir vakur içindeydiler. Onların bu halleri tüm siyaset camiasına örnek olmasını diliyorum. " dedi.

DAVUTOĞLU'NDAN MEDYAYA SERT TEPKİ
Davutoğlu, menfur olayla ilgili vatandaşların büyük bir sağduyu gösterdiğini aynı sağduyunun medyada da görmek istediklerini ancak bazı medya kuruluşlarının bu acıyı ailenin durumunu gözardı ederek yayınladıklarını belirterek "Bir aile acı içinde iken birileri kalkıp şehit savcımızın şakağına silah dayanmış gibi gösteriyor. Bunu yapanlar kendi aileleri kendi çocukları ile ilgili bunu hiç düşündüler mi " dedi.

BUGÜN CENAZEYE GELMEYENLER O YASAYA KARŞI ÇIKANLARDI
Davutoğlu, cenaze ile ilgili Bahçeli'nin sözlerini de değerlendirerek "Bahçeli'nin meselesi beni ve bakanlıkları zayıflatmaktır. Bugün bu cenazede bulunmayan Bahçeli ve Kılıçdaroğlu, özel güvenlik yasasının çıkmasına engel olmuşlardı. Bugün bu cenazede bulunsalardı bu sözleri söylemezdim. Şimdi herkesin bu tabloyu görmesini istiyorum. Tüm siyasiler gibi herkesin de bir muhasebe yapmasını istiyorum." diyerek sözlerin sürdürdü.

ÜLKEDE ÖNEMLİ ADIMLARIN ATILDIĞI HER DÖNEMDE GERİLİM
Türkiye'de ne zaman ileriye yönelik ciddi adımlar atıldığında toplum huzurunu bozmaya yönelik adımlar atıldığını anlatan Davutoğlu, 2013 yılında Mayıs ayında Reyhanlı'da olaylar olduğunu bunu daha sonra Gezi olaylarının takip ettiğini belirterek "Bugün de ülkemizde birçok projede ciddi adımlar atıldığı bir dönemde bu olay meydana geldi. Bundan sonra kim yüzü maskeli olarak bir eylem içinde gözükürse şimdiden uyarıyorum kim olursa olsun müsahama göstermeyeceğiz" dedi.

Davutoğlu "rehin alma süreci içinde telefon görüşmeleri yapılmıştır. Bu görüşmelerin kimlerle yapıldığı ve bu ağın içinde kimlerin olduğunu ortaya çıkaracağız. Bugün CHP lideri böylesine menfur bir operasyonla ilgili kalkıp bizi suçlar ifadeler kullanmıştır" dedi.

İNSAN ONURUNA SAYGI GÖSTERMEYEN BASIN DA OLSA...
Davutoğlu " Ben merhum savcımızın eşi ile görüştüm. Cenazede o çocuğu gördünüz. Onlar sabah kalktığında gazetelere baktıklarında neler hissetklerini iyi biliyorum. O gazeeteye o resmi basanlar, bir baba, bir amca, bir dede olarak neler hissettiler. Medya patronlarına da sesleniyorum. Bunu nasıl kabullendiler. Basın özgürlüğünden daha önemli olan insan onurudur. O basın organlarının, temsilcilerinin o cezaneye gelmeye hakları yoktur. Bu akreditasyonun talimatını ben verdim. Acıya duyarlılığa saygı gösterilirse ancak gerekli ilgiyi görürler.

Yahya Gür
yahyagur@f5haber.com

SONRAKİ HABER