AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı Mustafa Şentop

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Meclis Başkanı adayı olarak yeniden Mustafa Şentop'u göstereceklerini söyledi. Şentop, Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için istifası sonrasında başkan seçilmişti.

F5HABER F5HABER
AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı Mustafa Şentop

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, partisinin TBMM başkanlığı için 2 Temmuz günü mevcut başkan Mustafa Şentop’u yeniden aday göstereceklerini açıkladı.

Başkanlık seçimi için “17 Temmuz’da bu sürecin tamamlanacağı kanaatindeyiz” diyen Bostancı, Şentop’un tek aday olarak öne çıktığını ve temayüle gerek kalmadan üzerinde anlaşma sağlandığını, diğer görevlere ilişkinse 30 Haziran’da bir seçim gerçekleştireceklerini söyledi.

MUSTAFA ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

Adaylığa gösterilecek olan Şentop, "İç tüzüğe göre 12 Temmuz'dan 10 gün önce süreç başlıyor. Resmi takvim 2 Temmuz'da başlıyor, 6 Temmuz'da adaylık, akabinde seçimle ilgili günler başlayacak. Milletvekili arkadaşlarımızın değerlendirmeleri neticesinde tekrar adaylık konusu netleşmiş oldu. Hayırlı olsun. Sayın Bahçeli'yi ziyaret ettim. Esas gündem adaylıktı. Bana destek vermişlerdi. Bu bakımdan hem teşekkürlerimi ifade ettim, hem de yeni dönemde destek konusunda kendileri ile görüştük. Kendileri olumlu yaklaştıklarını ifade ettiler" dedi. 

Mustafa Şentop adaylığının açıklaması öncesinde bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek bir süre görüşmüştü. 

Bahçeli, görüşme sonunda Şentop'a makam aracına kadar eşlik etmişti. Bahçeli, Şentop'u uğurladıktan sonra gazetecilerle kısa süre sohbet etmişti. Devlet Bahçeli, "İnşallah en kısa sürede bir araya geliriz." ifadelerini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Meclis Başkanlığı için ismi gündemde olay Binali Yıldırım, dün Meclis'te, milletvekilleri ile görüşmesi sırasında, kuliste gazetecilere aday olmayacağını açıkladı.

MUSTAFA ŞENTOP KİMDİR?

Mustafa Şentop, 1968'de Tekirdağ'da doğdu. 

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Şentop, yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesi'nde Kamu Hukuku alanında yaptı. 1993 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2002'de doktor, 2005'te doçent, 2011'de profesör oldu. Marmara Üniversitesi dışında birçok üniversitede lisans ve lisans üstü seviyesinde dersler verdi. 

Marmara Üniversitesinde çeşitli idari görevlerde bulundu. Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dergilerde yazarlık, yöneticilik ve editörlük; akademik dergilerde yayın kurulu üyeliği, editörlük ve hakemlik yaptı. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin (ESAM) İstanbul Başkanlığı görevini yürüttü. 4. ve 5. Olağan Kongrelerde AK PARTİ MKYK Üyeliğine seçildi ve 2012-2015 yılları arasında Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24, 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği yaptı. 24. Dönemde Anayasa Uzlaşma Komisyonunda AK Parti'yi temsilen görev aldı. 26. Dönemde Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 27. Dönemde TBMM Başkanvekilliği görevini yapmakta iken 24 Şubat 2019 tarihinde TBMM Başkanı seçildi.

İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Şentop, evli ve 4 çocuk babasıdır.

SONRAKİ HABER