Ahmet Türk'ten 6'lı masa eleştirisi

Eski milletvekili ve belediye başkanı Ahmet Türk, muhalefetin 6'lı sistem toplantılarını HDP üzerinden eleştirdi. Muhalefete "Yüzde 13'lük parti neden altılı masa içinde yer almıyor?" diye soran Türk, "Geleceğe yönelik muhalefetin bazı radikal adımlar atması lazım" ifadesini kullandı.

F5HABER F5HABER
Ahmet Türk'ten 6'lı masa eleştirisi

Eski HDP'li belediye başkanı Ahmet Türk, 6 partili sistem çalışmasını HDP üzerinden eleştirdi.

Türk konuya ilişkin şöyle konuştu

"6 parti bir masanın etrafında toplanmış ve iktidarı değiştirmeye çalışıyorlar. Ancak iktidara geldiklerinde Türkiye’nin sorunlarını nasıl çözeceklerine dair projelerini bilmek istiyoruz. İktidar olduklarında Kürt sorununun çözümü konusunda CHP ile İYİ Parti ya da Demokrat Parti aynı mı düşünecek? Yüzde 13 oyu olan bir parti neden altılı masanın içinde yer almıyor? Resmiyetin dışında bazı şeyler konuşuluyordur ancak resmiyetin dışında kalınca bazı şeyleri değiştirmek zordur. HDP’yle aralarındaki mesafeyi koruyorlar, peki kimden korkuyorlar? Mesele budur. Kürt halkı kimsenin askeri değildir."

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayını açıklaması gerektiğini belirten Türk, geleceğe yönelik somut önerilerinin de ortaya konulması gerektiğinin altını çizdi.

Muhalefet mevcut sistemi koruyarak, bazı şeyleri iyileştirmeye çalışarak Türkiye'ye demokrasi ve barışı getiremez diye konuşan Türk, "Bazı radikal adımların atılması lazım" ifadesini de kullandı.

SONRAKİ HABER