Sivas'ta doğal afetlerden zarar gören çiftçilere 8 milyon TL ödenecek

Sivas Valisi Salih Ayhan Gürün, Ulaş, Altınyayla, Şarkışla, Kangal ve Yıldızeli ilçesinde meydana gelen don olayı, dolu ve sel felaketinden zarar gören çiftçilere 8 milyon TL dağıtılacağını duyurdu.

Sivas'ta doğal afetlerden zarar gören çiftçilere 8 milyon TL ödenecek - Sayfa 1

Tarım ve Orman Müdürlüğü'nü ziyaret eden Vali Salih Ayhan, yaz aylarında Gürün, Ulaş, Altınyayla, Şarkışla, Kangal ve Yıldızeli ilçesinde meydana gelen don olayı, dolu ve sel felaketinden zarar gören çiftçilere ödenek ayrıldığını söyledi.

Sivas'ta doğal afetlerden zarar gören çiftçilere 8 milyon TL ödenecek - Sayfa 2

 Vali Ayhan "Vatandaşlarımıza, çiftçilerimize özellikle yaz döneminde afete maruz kalan vatandaşlarımıza bir müjdemizi de buradan paylaşmak istiyoruz. Mayıs ayında Gürün ilçemizde kayısı üreticilerimizin, yine ağustos ayında Ulaş, Altınyayla, Şarkışla, Kangal ve Yıldızeli ilçelerimizdeki çiftçilerimizin yaşamış oldukları afete maruz kalmalarından dolayı sıkıntılar yaşanmıştı. 

Sivas'ta doğal afetlerden zarar gören çiftçilere 8 milyon TL ödenecek - Sayfa 3

Toplamda 51 bin 763 dekar alan hasar görmüştü ve bu minvalde tespitler yapıldı. 98 küçükbaş, 1 büyükbaş hayvan telef olmuştu ve 35 arı kovanı da bundan zarar gördü maalesef. Meydana gelen hasarlardan etkilenen çiftçi sayımız da 1144'tür. Tabi hemşehrilerimizin mağduriyetini gidermek adına arkadaşlarımız, sahada yoğun bir hasar tespit işlemleri gerçekleştirdi. Bunun sonucunda Cumhurbaşkanlığımızdan ödenek talebi gerçekleştirildi" dedi.  

Sivas'ta doğal afetlerden zarar gören çiftçilere 8 milyon TL ödenecek - Sayfa 4

'CUMA GÜNÜ HESAPLARA AKTARILACAK'

Cumhurbaşkanlığı Acil Afet Ödeneği'nden gelen tutarın cuma günü hesaplara aktarılacağını belirten Vali Ayhan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda 8 milyon TL, acil afet ödeneği hesabımıza aktarıldı.