Şişkinliğe ne iyi gelir?

Türkiye'de her 4 kişiden birinde şişkinlik ve gaz problemi var. Genellikle, sindirim sisteminin kaslarının hareketindeki aşırı gaz üretiminden veya rahatsızlıklardan kaynaklanan şişkinlik, kadınlarda yoğun olarak görülür ve günlük hayatı etkileyen önemli bir problemdir… Peki, şişkinlik nedir? Şişkinliği gidermek için neler yapılabilir?

Şişkinliğe ne iyi gelir? - Sayfa 1

Mide şişkinliği veya karın şişkinliği toplumun yüzde 16-30'unu etkileyen rahatsız edici bir durumdur. Genellikle gastrointestinal (GI) kanalda bir yerlerde gaz birikmesi nedeniyle oluşur. Şişkinlik, göbeğin normalden daha büyük görünmesine neden olur ve aynı zamanda hassasiyet ve ağrı da görülebilir.

115
Şişkinliğe ne iyi gelir? - Sayfa 2

ŞİŞKİNLİK NEDİR?

Şişkinlik genellikle mide veya bağırsaklarda fazla gaz birikirse olur. Bir yemekten hemen sonra şişkinlik meydana gelirse, genellikle kendi kendine düzelir, ancak bu süreci hızlandırmak genellikle mümkündür. Şişkinlikle mücadele etmenin en iyi yolu nedenini belirlemektir.

215
Şişkinliğe ne iyi gelir? - Sayfa 3

Şişkinlik için ortak tetikleyiciler şunlardır:

Sindirim sorunları


Kabızlık , gıda alerjileri ve intoleransları şişkinliğe neden olabilir. Dışkı kalın bağırsakta desteklendiğinde, şişkinliğe ve rahatsızlık hissine neden olabilir. Aşırı gaz da dışkı arkasında birikebilir ve şişkinliği daha da kötüleştirir.

315
Şişkinliğe ne iyi gelir? - Sayfa 4

Diyet

Gazlı içecekler, çok fazla tuz veya şeker ve diyette yeterince lif bulunmaması şişkinliğe neden olabilir.

415