Sıfır ve ikinci el araba satışına yeni düzenleme!

Sıfır ve ikinci el araba piyasasını yakından etkileyecek yeni düzünlemenin detayları ortaya çıktı. Otomotiv piyasasında stokçuluk ve fahiş fiyata yeni düzenlemeyle sert tedbirler getirilecek. Bayiye araç tahsisinden sonra zam yasaklanacak. Ön ödemeye de yüzde 10 sınırı gelecek.

Sıfır ve ikinci el araba satışına yeni düzenleme! - Sayfa 1

Taşıt piyasasındaki fahiş fiyat artışları, stokçuluk ve tüketici mağduriyetinin önüne geçilmesi için yeni düzenleme yolda.
 

118
Sıfır ve ikinci el araba satışına yeni düzenleme! - Sayfa 2

Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre; Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmelik taslağına göre araç bayileri, taşıtın üretici veya distribütör tarafından yetkili satıcıya tahsis edildiği ve vergilerinin ödendiği andan itibaren taşıtın satış fiyatını artıramayacak. Alıcıdan en fazla satış fiyatının yüzde 10’u kadar ön ödeme alınabilecek.
 
 

218
Sıfır ve ikinci el araba satışına yeni düzenleme! - Sayfa 3

Ticaret Bakanlığı’nın yönetmelik taslağıyla, sıfır araçların ticareti, distribütör ve yetkili satıcıların yükümlülükleri ve elektronik ortamda ikinci taşıtların ön değerlemesine ilişkin ilke ve kurallar ilk kez hüküm altına alınıyor.
 

318
Sıfır ve ikinci el araba satışına yeni düzenleme! - Sayfa 4

15 günde teslim 
Düzenleme uyarınca araç bayileri, taşıtın üretici veya distribütör tarafından yetkili satıcıya tahsis edildiği ve taşıta ilişkin vergilerin ödendiği andan itibaren taşıtın satış fiyatını artıramayacak.

418