Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında görülmemiş düşüş!

Araba almak isteyen milyonlarca vatandaşa güzel haber geldi. Pandemi sonrası otomobil sektöründe yaşanan değişiklikler, 2024 itibarıyla sıfır ve ikinci el araç alıcılarına büyük fırsatlar sunuyor. Sıfır ve ikinci araba fiyatları döviz kurunun yükselmesine rağmen geriliyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan sektör temsilcileri araba alacaklara uyarılarda bulunarak son durum hakkında bilgi verdi. Öte yandan ikinci el elektrikli araç alacak vatandaşlara içinde önemli uyarılarda bulunuldu.

Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında görülmemiş düşüş! - Sayfa 1

Pandemi dönemi boyunca otomobil sektörü, arz ve talep dengesizliği nedeniyle büyük dalgalanmalar yaşadı. Ancak şimdi, 2024 yılı itibarıyla bu sektörde büyük bir değişim yaşanıyor. Ticaret Bakanlığı tarafından alınan önlemler, kayıt dışı işlemleri sınırlarken, otomobil piyasasında dönüşüm başladı. Öte yandan Birçok araç sahibinin, ikinci el araç alırken daha önce dikkat ettiği hasar kaydı, kilometre gibi konulara baksa da elektrikli araçlarda batarya sağlığının da oldukça kritik bir konu olduğunu ifade eden Oto Ekspertiz Genel Müdürü Emre Öztürk, “İkinci el elektrikli araç alacaklar mutlaka batarya sağlığına dikkat etmeli, çünkü bu durum araç performansını doğrudan etkiliyor” dedi.
 

119
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında görülmemiş düşüş! - Sayfa 2

Batarya sağlığının araç performansı ve maddi değerini doğrudan etkilediğini belirten Öztürk, “İkinci el elektrikli araç alımında, aracın batarya durumu ve SOH (State of Health-Sağlık Durumu) değeri, alım kararının en kritik unsurları olarak karşımıza çıkıyor.
 
 

219
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında görülmemiş düşüş! - Sayfa 3

Batarya sağlığının araç performansı ve maddi değerini doğrudan etkilediğini belirten Öztürk, “İkinci el elektrikli araç alımında, aracın batarya durumu ve SOH (State of Health-Sağlık Durumu) değeri, alım kararının en kritik unsurları olarak karşımıza çıkıyor.
 
 

319
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında görülmemiş düşüş! - Sayfa 4

“KAPASİTE KAYBI ARAÇ PERFORMANSINI DOĞRUDAN OLUMSUZ OLARAK ETKİLİYOR” 
İkinci el elektrikli otomobil alacaklara tavsiyelerde bulunan Öztürk, “Elektrikli araçların bataryaları, kapasitelerinin bir kısmını zamanla kaybediyor. Bu da aracın genel performansını doğrudan olumsuz olarak etkiliyor. Bugün ikinci el elektrikli otomobil almaya karar veren bir vatandaşımızın mutlaka SOH değerinin yüksek olmasına dikkat etmesi gerekiyor. Bu durum bataryanın sağlıklı olduğunu ve aracın beklenen performansı sunabileceğini gösteriyor. Bizim amacımız da bu konudaki farkındalığı artırarak, tüm bayilerimizde gerçekleştirdiğimiz testlerle alıcıların mağdur olmalarının önüne geçmek. Araçların durumunu detaylı olarak analiz ediyor ve raporluyoruz” ifadelerini kullandı.

419