Sıfır otomobil fiyatlarına yüzde 10 indirim: Kur farkı yansıtılmaya başlandı!

Otomobil fiyatları, dolar ve euro kurundaki hızlı yükseliş sonrası yüzbinlerce lira artmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu yeni adımlar dövizde hızlı bir düşüş sağladı. Şimdi ise araba fiyatlarında ciddi bir fiyat indirimine gidilmesi bekleniyor. Birçok marka, fiyatların güncelleneceğini duyurdu. Bazı markalar indirim oranını da açıkladı. BMW, Land Rover, Mini Cooper, Hyundai, Opel, Citroen, Opel, Peugeot, Renault ve Dacia fiyat güncellemeye başladı bile.

Sıfır otomobil fiyatlarına yüzde 10 indirim: Kur farkı yansıtılmaya başlandı! - Sayfa 1

Dünya son iki yıldır adeta kabusu yaşıyor. Koronavirüs salgını deyim yerindeyse bütün düzeni alt üst etti. Türkiye'de de durum farklı değil.  Otomobil fiyatları yüksek kur, koronavirüsün getirdiği ek maliyetler, artan talep ve vergiler nedeniyle bir hayli yükselmişti.

112
Sıfır otomobil fiyatlarına yüzde 10 indirim: Kur farkı yansıtılmaya başlandı! - Sayfa 2

Son dönemde döviz kurunda yaşanan yükselişle birlikte Türk Lirası çok ciddi şekilde değer kaybetmeye devam etti. Bir çok araba markası fiyat güncellemesi yaptı ve ürün fiyatlarını gerçekten uçuk bir seviye taşıdı. 

212
Sıfır otomobil fiyatlarına yüzde 10 indirim: Kur farkı yansıtılmaya başlandı! - Sayfa 3

En son Renault Clio'da da bir günde 114 bin lira zam yapılınca piyasa da 300 bin altında araç kalmadı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında duyurduğu dövize endeksli TL mevduat düzenlemesiyle dolar ve euro kuru ciddi şekilde aşağıya çekildi.

312
Sıfır otomobil fiyatlarına yüzde 10 indirim: Kur farkı yansıtılmaya başlandı! - Sayfa 4

Fiyatlar güncellenmeye başlandı

Sabah saatlerinden itibaren fiyat güncellemesi yapma kararı alan Renault ve Dacia, internet sitelerini kapatarak fiyatları güncelleyeceğini duyurdu.

412