Sıfır faizli, 2 yıl geri ödemesiz kredi desteğinde başvurular e-Devlet'ten yapılacak

Faizsiz ve iki ödemesiz kredi imkanından yararlanmak isteyenler e-Devlet üzerinden başvurularını yapabilecekler. Kredi desteği ile ilgili detaylar ise netleşti. Evlilik desteği kapsamında 4 yıl sürede ödenecek kredide aylık ödeme miktarı 3 bin 125 TL olacak.

Sıfır faizli, 2 yıl geri ödemesiz kredi desteğinde başvurular e-Devlet'ten yapılacak - Sayfa 1

Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere 2 yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek.
 

116
Sıfır faizli, 2 yıl geri ödemesiz kredi desteğinde başvurular e-Devlet'ten yapılacak - Sayfa 2

Aile ve Gençlik Fonu'nun yapısını, kapsamını ve çalışma esaslarını içeren yönetmelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
 

216
Sıfır faizli, 2 yıl geri ödemesiz kredi desteğinde başvurular e-Devlet'ten yapılacak - Sayfa 3

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olarak kurulan fona petrol, doğal gaz ve maden kaynaklarından elde edilen gelirin yüzde 20'si aktarılacak. Aile ve Gençlik Fonu kapsamında gençlerin girişimciliğe yönelik projeleri desteklenecek, aile kurmak isteyen gençlere faizsiz kredi imkanı sunulacak.
 

316
Sıfır faizli, 2 yıl geri ödemesiz kredi desteğinde başvurular e-Devlet'ten yapılacak - Sayfa 4

Fonun yönetim kurulu hazine ve maliye, aile ve sosyal hizmetler, gençlik ve spor, enerji ve tabii kaynaklar ile sanayi ve teknoloji bakan yardımcılarından oluşacak. Fon kaynakları ve aktarımlarına ilişkin mali veriler her 6 ayda kamuoyu ile paylaşılacak.
 

416