Sıcak hava dalgası geri dönüyor: Termometreler 39-40 dereceyi gösterecek

Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar devam edeceği, sıcaklıkların Marmara ve kıyı Ege haricinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği bildirildi.

Sıcak hava dalgası geri dönüyor: Termometreler 39-40 dereceyi gösterecek - Sayfa 1

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yurt genelinde görülecek hava sıcaklıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

110
Sıcak hava dalgası geri dönüyor: Termometreler 39-40 dereceyi gösterecek - Sayfa 2

Yurdu yaz aylarında sıcaklık konusunda etkileyen en önemli sistemin Basra Alçak Basınç Merkezi olduğunu dile getiren Çelik, "Türkiye sıcak hava dalgasının etkisi altına girdi. Marmara ve kıyı Ege haricinde tüm yurtta sıcaklıklar mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edecek, sıcaklıklar hafta sonuna kadar etkili olacak." dedi.

210
Sıcak hava dalgası geri dönüyor: Termometreler 39-40 dereceyi gösterecek - Sayfa 3

Çelik, Türkiye genelinde yağış beklenmediğini ancak salı günü Trakya'nın Karadeniz'e bakan kıyı kesimlerinde, perşembe günü itibarıyla da sadece Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde aralıklarla sağanak geçişi görülebileceğini söyledi.
 

310
Sıcak hava dalgası geri dönüyor: Termometreler 39-40 dereceyi gösterecek - Sayfa 4

"ANKARA'DA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE 39-40 DERECELİK SICAKLIIK BEKLENTİMİZ VAR"
Sıcaklıkların İstanbul ve İzmir'de mevsim normalleri civarında, Ankara'da mevsim normallerinin 8-10 derece üzerinde seyredeceğine işaret eden Çelik, "Önümüzdeki 5 gün boyunca İstanbul'da en yüksek sıcaklık 30 derece civarında. İzmir'de en yüksek sıcaklık 32-33 derece. Ankara'da ise önümüzdeki günlerde 39-40 derecelik sıcaklık beklentimiz var." diye konuştu.

410