SGK uzmanı tarih verdi! 1 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor

Bağkur prim sayısı düştü mü sorusu son günlerde sıkça araştırılan konulardan birisi oldu. Bağkur prim sayısı 2024, emekli olmayı bekleyen vatandaşların gündeminde yer alıyor. Bağkur prim sayısı 7200 oldu mu sorusu son gelişmeler ile takip ediliyor. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile en çok SSK'lı çalışanların emekli olduğunu daha 1 milyon fazla EYT'linin emekli olacağını açıkladı.

SGK uzmanı tarih verdi! 1 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor - Sayfa 1

Bağkur prim sayısının 9000’den 7200’e düşürülmesi gündemde yer alan önemli konulardan birisi oldu. Bağ-Kur yoluyla emekli olmak isteyen ve prim sayısı yüzünden emekli olamayan kişiler resmi makamlar tarafından yapılan düzenlemeleri büyük bir dikkatle takip ediyor.

116
SGK uzmanı tarih verdi! 1 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor - Sayfa 2

EYT düzenlemesi ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK’lı çalışanların yararlandığını belirterek, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yaklaşık 1 milyon 925 bin SSK’lı olduğunu ifade etti.
 

216
SGK uzmanı tarih verdi! 1 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor - Sayfa 3

Yaklaşık bir yıl önce TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yürürlüğe giren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesiyle 8 Eylül 1999 tarihinden önce çalışanlar emeklilik hakkı kazanmıştı.
 

316
SGK uzmanı tarih verdi! 1 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor - Sayfa 4

EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesinden sonra merak edilen SGK 2023 yılı istatistikleri de geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Buna göre 2023 yılında SSK kapsamında 1 milyon 925 bin, BAĞ-KUR kapsamında 183 bin, Emekli Sandığı kapsamında da 86 kişiye yaşlılık aylığı bağlandı.
 
 

416