SGK harekete geçti! Eşe dosta sigorta yaptıran yandı

Sigortalı olarak çalışmadığı halde emekli olabilmek, ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyenlere Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan kötü haber geldi. Hem sahte sigortalıları hem de sahte sigorta yapanları cezalar bekliyor. SGK düğmeye bastı ve yeni platformu kurdu. Ödenekleri faiziyle geri ödemeden hapis cezasına kadar yaptırımları var. İşte detaylar...

SGK harekete geçti! Eşe dosta sigorta yaptıran yandı - Sayfa 1

İşçilerin çalışma hayatındaki güvencelerinden birisi olan sigorta sistemi cezai bir duruma dönüşebilir. Sosyal Güvenlik Kurumu, sahte sigortalılık ve sahte iş yerleriyle mücadelesini sürdürüyor.

110
SGK harekete geçti! Eşe dosta sigorta yaptıran yandı - Sayfa 2

Sahte sigortalılık ve sahte iş yeri takip platformu kuruldu. Eşe, dosta iyilik yapmak için iş yerinde çalışmadığı halde sigorta yapanlarla, sahte iş yeri sahiplerini cezai yaptırımlar bekliyor.

210
SGK harekete geçti! Eşe dosta sigorta yaptıran yandı - Sayfa 3

'Sahte sigorta' ile emekli olanların emekli aylıkları kesiliyor, SGK ödenen emekli maaşlarını ise faiziyle geri alıyor. Hapis cezası da yaptırımlar arasında.

 

310
SGK harekete geçti! Eşe dosta sigorta yaptıran yandı - Sayfa 4

TV100'e konuşan Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, "Sahte sigortalılık ve sahte iş yeri üzerinden haksız kazanç elde etmek isteyen birçok vatandaş var. Bunlarla ilgili yasa koyucu şu anda bir platform oluşturdu. Bu platform üzerinden SGK inceleme işlemine başladı" dedi.
 

410