Salgın riski olmadan tatil ne zaman mümkün olacak?

Covid-19 salgınının Türkiye’de kontrol altına alınmasıyla birlikte yaz tatili planları yeniden gündeme geldi. Sosyal mesafe ve hijyen kuralları hayati önem taşımaya devam ederken hem turizm ve konaklama sektöründe yeni düzenlemelere gidildi hem de tatilcilerin öncelikleri değişti.

Salgın riski olmadan tatil ne zaman mümkün olacak? - Sayfa 1

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre corona virüs salgınında vaka sayısı 10 milyona ulaşmak üzere. Yüz binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan corona virüs salgını nedeniyle pek çok sektör de büyük zararlar yaşadı.
 
 

Salgın riski olmadan tatil ne zaman mümkün olacak? - Sayfa 2

Bu sektörler arasında taşımacılık ve turizm de yer alıyor. Havacılık sektörü bundan yalnızca bir kaç ay önce her gün rekor üstüne rekor kırarken şu anda pek çok şirket çalışanlarını işten çıkarma zorunda kaldı.
 

Salgın riski olmadan tatil ne zaman mümkün olacak? - Sayfa 3

Bununla birlikte turizm sektörü de corona virüs salgını nedeniyle oldukça zor günlerden geçmekte. Kış ve bahar aylarının ardından başlayan normalleşme hamleleri pek çok ülkede vaka sayısının artmasına neden olmakla birlikte kısıtlamaların kaldırılmasına devam ediliyor.
 
 

Salgın riski olmadan tatil ne zaman mümkün olacak? - Sayfa 4

Buna rağmen dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Akdeniz'de turist hareketliliği iç turizmle sınırlı kalacak gibi. İspanya ve İtalya'nın salgında yaşadığı acı tecrübe turistleri bu rotalara yönelmede isteksiz davranmalarına neden oluyor. Öte yandan Türkiye'nin Schengen bölgesinde yer almaması nedeniyle özellikle Avrupa'dan gelecek turistler de ülkeleri tarafından engelle karşılaşıyor.