Sağlık Bakanlığı'ndan oteller için koronavirüs rehberi! İşte yeni önlemler

Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen tedbirler doğrultusunda, konaklama tesislerinde tanısı kesinleşen hastanın odası 24 saat havalandırılacak ve boş tutulması sağlanacak, sonrasında detaylı şekilde temizlenip dezenfekte edildikten sonra odaya yeni kişi alınabilecek.

Sağlık Bakanlığı'ndan oteller için koronavirüs rehberi! İşte yeni önlemler - Sayfa 1

Bilim kurulunun önerileri doğrultusunda, bakanlık tarafından normalleşme süreci kapsamında hizmet vermeye başlayacak oteller, kurum ve kuruluşlara ait misafirhaneler için "Konaklama Tesislerinde Alınması Gereken Önlemler" başlıklı rehber yayımlandı.

122
Sağlık Bakanlığı'ndan oteller için koronavirüs rehberi! İşte yeni önlemler - Sayfa 2

Rehberde, corona virüsün dünyada yaygın olarak görüldüğü, bu nedenle Türkiye'de konaklama tesislerinde enfeksiyon bulaşma riskini azaltmak için korunma ve kontrol önlemlerine dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

222
Sağlık Bakanlığı'ndan oteller için koronavirüs rehberi! İşte yeni önlemler - Sayfa 3

Bu önlemler kapsamında, otellerde konaklayan misafirlerin kayıtlarının (isim-soy isim, adres, iletişim, pasaport bilgileri, son 14 gün içerisinde bulunduğu ülkeler ve konaklaması sonrasında ülke içerisindeki seyahat planı) tam ve düzenli tutularak olgu çıkması durumunda temaslıların doğru şekilde yönetilebilmesi gerektiğinin altı çizildi.

322
Sağlık Bakanlığı'ndan oteller için koronavirüs rehberi! İşte yeni önlemler - Sayfa 4

Rehberde konaklama tesislerinde enfeksiyondan korunma ve kontrol ilkelerinde uygulanması önerilen genel temizlik kuralları şöyle sıralandı:

422