Sağlık Bakanı Koca, son bir hafta içinde Umre'den dönen bir vatandaşın koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı

Dünyada yeni tip koronavirüs tanısı konan kişilerin sayısı 150 bini aşarken, ülkeler salgının yayılmasını önlemek amacıyla tedbirlerini artırmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanı Koca, son bir hafta içinde Umre'den dönen bir vatandaşın koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı - Sayfa 1

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son bir hafta içinde Umre'den dönen bir vatandaşın koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Koca, "Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık taramasından geçmiş olmak sıfır risk anlamına gelmez" dedi.


 

127
Sağlık Bakanı Koca, son bir hafta içinde Umre'den dönen bir vatandaşın koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı - Sayfa 2

İSPANYA'DA 15 GÜNLÜK OHAL İLAN EDİLDİ

İspanya'da 15 günlük OHAL ilan edildi. Fransa'da salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 91'e enfekte sayısı 4 bin 500'e yükseldi.İtalya’da yeni tip Corona virüsten (Covid-19) ölenlerin sayısı 175 kişi artarak 1441'e yükseldi. ABD'de ise yeni tip Corona virüs (Covid-19) vakasından ölenlerin sayısı 49'a yükseldi.
 

227
Sağlık Bakanı Koca, son bir hafta içinde Umre'den dönen bir vatandaşın koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı - Sayfa 3

İTALYA'DA ÖLÜ SAYISI 1441'E YÜKSELDİ

İtalya’da yeni tip koronavirüsten (Covid-19) ölenlerin sayısı 175 kişi artarak 1441'e yükseldi. Yunanistan'da corona virüs nedeniyle üçüncü ölüm gerçekleşti. Ülkede, 91 ve 67 yaşlarındaki iki kişi bugün hayatını kaybetti. İran'da da, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 97 kişi artarak 611'e yükseldi. ABD'de ise yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasından ölenlerin sayısı 49'a yükseldi. İspanya'da virüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 191'e yükselirken hızlı bir şekilde artan vaka sayısı beş bin 945 oldu. Fransa'da ise salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 79'a, enfekte sayısı 3 bin 661'e yükseldi. Ekvador'da da coronavirüs nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti.
 

327
Sağlık Bakanı Koca, son bir hafta içinde Umre'den dönen bir vatandaşın koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı - Sayfa 4

İtalya Yüksek Sağlık Kurumu Başkanı Silvio Brusaferro da hayatını kaybedenlerin ortalama yaşının 80 olduğunu bildirdi.

Diğer yandan, Lombardiya Bölgesel Yönetim Başkanı Attilio Fontana, ilk kırmızı bölge ilan edilerek karantinaya alınan Lodigiano'da bugün vaka sayısında hiç artış olmadığını bildirdi.

Corona virüs, İtalya'da en çok yaşlıları etkilerken, La Repubblica gazetesinin haberinde de kuzeydeki Torino'da 97 yaşında bir erkek hastanın 7 günde iyileştiği ifade edildi.

427