Rize-Artvin Havalimanı nasıl yapıldı? Hangi teknikler kullanıldı?

Türkiye’nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen 2’nci, dünyanın ise 5‘inci havalimanı olma özelliğini taşıyan Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla bugün hizmete açıldı. Havalimanına ilk inişi Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptı.

Rize-Artvin Havalimanı nasıl yapıldı? Hangi teknikler kullanıldı? - Sayfa 1

Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından deniz dolgusuna yapılacak Türkiye'deki ve Karadeniz Bölgesi'ndeki 2. havalimanı olma özelliğine sahip olacak Rize-Artvin Havalimanı projesinin inşaat çalışmalarında sona gelindi.

116
Rize-Artvin Havalimanı nasıl yapıldı? Hangi teknikler kullanıldı? - Sayfa 2

3 Nisan 2017'de temeli atılan ve deniz dolgusu üzerine yapılan projede 2 milyon 800 bin metrekarelik deniz dolgusu, 100 milyon ton taş kullanılarak tamamlandı.

216
Rize-Artvin Havalimanı nasıl yapıldı? Hangi teknikler kullanıldı? - Sayfa 3

TAMAMLANMASI 5 YIL SÜRDÜ
Yılda 3 milyon yolcu tarafından kullanılması beklenen ve altyapı çalışmaları 1 milyar 78 milyon liraya mal olan Rize-Artvin Havalimanı'nın tamamlanması 5 yıl sürdü.

316
Rize-Artvin Havalimanı nasıl yapıldı? Hangi teknikler kullanıldı? - Sayfa 4

Çalışmalarında sona gelinen Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanının bugün yapılacak açılışı için Rize'ye gelecek olan Erdoğan, Azerbaycanlı mevkidaşı İlham Aliyev, Katar Emiri Es-Sani'nin ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin de katılımıyla projeyi hizmete açacak.

416