Renault Toros elektrikli modeli artık Türkiye'de; Tam bir bütçe dostu olacak

Sevilen otomobil modeli Renault son hamlesini yaptı ve efsaneyi 2023 model Renault Toros için düğmeye bastı. İşte Renault Toros elektrikli versiyonu ve fiyat detayı…

Renault Toros elektrikli modeli artık Türkiye'de; Tam bir bütçe dostu olacak - Sayfa 1

Bir dönemin efsanesi Renault Toros ya da global ismiyle Renault 12 tekrardan yollara geri dönüyor. Fransız otomobil devi Toros efsanesini tekrardan yollara çıkarmaya hazırlanıyor.

Renault Toros elektrikli modeli artık Türkiye'de; Tam bir bütçe dostu olacak - Sayfa 2

Otomobil tutkunlarının bildiği üzere Renault, yeni elektrikli modellerine eski ikonikleşmiş modellerinin ismini vererek satışa sunuyor. Renault 5 ve Renault 2 de bu modellerden biriydi. Şimdi ise sıra Renault 12’de diyebiliriz. Peki yeni Toros ne gibi özellikler sunacak?

Renault Toros elektrikli modeli artık Türkiye'de; Tam bir bütçe dostu olacak - Sayfa 3

Otomobil kulislerinde yer alan ilk iddialara göre otomobilde 107 beygirlik bir elektrik motoru yer alacak. Bu sayede yeni Renault Toros 0’dan 100’e 11.2 saniyede çıkabilecek. Otomobilin en etkileyici yanı ise fiyatı ve menzili olacak.

Renault Toros elektrikli modeli artık Türkiye'de; Tam bir bütçe dostu olacak - Sayfa 4

Şu anda elektrikli otomobiller ortalama olarak 400 km menzil sunuyor. Bu bağlamda Renault Toros’un da en düşük versiyonun 55kWh’lık pil yer alacak ve 390 km menzil sunacak. Üst versiyonlarda ise bu menzil 600 km’ye kadar çıkacak.