Prof. Naci Görür en çok endişe edilen yerleri açıkladı! Orada en son deprem 1766 gibi oldu...

Prof. Dr. Naci Görür, 7,7 ve 7,6'lık depremlerin ardından iki bölgeyi işaret ederek uyardı. Görür, endişe edilen noktada en son depremin 1766 gibi olduğuna dikkat çekti. İşte detaylar.

Prof. Naci Görür en çok endişe edilen yerleri açıkladı! Orada en son deprem 1766 gibi oldu... - Sayfa 1

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, DHA’ya Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremleri değerlendirdi.

112
Prof. Naci Görür en çok endişe edilen yerleri açıkladı! Orada en son deprem 1766 gibi oldu... - Sayfa 2

AFAD'ın verilerine göre 6 Şubat’ta saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7, saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. 10 ilde büyük hasar meydana gelirken kurtarma çalışmaları sürüyor.

212
Prof. Naci Görür en çok endişe edilen yerleri açıkladı! Orada en son deprem 1766 gibi oldu... - Sayfa 3

Prof. Dr. Naci Görür, son 100 yılın en büyük depremini değerlendirerek İstanbul için de uyarılar yaptı.
 

312
Prof. Naci Görür en çok endişe edilen yerleri açıkladı! Orada en son deprem 1766 gibi oldu... - Sayfa 4

“İKİNCİ DEPREM ‘TETİKLENME’ İLE OLDU"

Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili olarak 3 gün önce uyarı yaptığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Elazığ depremi olduğu zaman sizlere beyanat verdim. Elazığ depremi Doğu Anadolu fayı üzerinde oldu, o fay uyandı. Daha önce deprem üretmiyordu. Ben, ’21. asırda bir deprem üreterek enerjisini boşaltacak’ dedim. Doğu Anadolu fayı Elazığ yöresini kırdıktan sonra, Maraş, Çelikhan, Erkenek ve Hatay bölgesi tehdit haline geldi, ‘Bundan sonra ben büyük depremlerin bu yörelerde olacağını düşünüyorum’ dedim. Şimdi bir bölge uzun zaman deprem üretmediği zaman o fay hattına çok büyük ölçüde stres biriktiğini düşünüyoruz. Halkın anlayacağı şekilde söyleyelim, enerji biriktirdiğini düşünüyoruz. Elazığ depremi de olunca, Elazığ depreminde açığa çıkan enerjinin bir kısmı da Doğu Anadolu fayının Maraş tarafına transfer edildi. Zaten Maraş’ta önemli bir enerji birikmişse, bir de siz ekstra bir enerjiyi oraya transfer etmişseniz, Maraş’tan korkmaya başlarız. 

412