Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan dikkat çeken 1 Haziran açıklaması

Kontrollü normalleşmenin son günlerine girilirken, 1 Haziran'dan sonra yeni bir yol haritasının izleneceği duyuruldu. Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi İlhan, "Maske zorunluluğu kalkabilir" diyor ancak sadece açık alanlarda.

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan dikkat çeken 1 Haziran açıklaması - Sayfa 1

Koronavirüsle mücadelede yeni bir dönem 1 Haziran'dan sonra başlayacak. Kontrollü normalleşme döneminde vaka sayılarının azalmasıyla ağır hasta sayısında da düşüş görüldü. 

112
Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan dikkat çeken 1 Haziran açıklaması - Sayfa 2

Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, katıldığı canlı yayında merak edilen sorulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

212
Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan dikkat çeken 1 Haziran açıklaması - Sayfa 3

KARANTİNA SÜRESİ 

Koronavirüsle mücadele kapsamında temaslılar için 10 gün olan karantina süresinin 14 güne çıkarılmasını değerlendiren İlhan, "Karantina süresi aşılananlar ve normal temaslılar için uzatılmış oldu. Bundan sonra bireysel önlemler ön planda olacak. Vatandaşların risklerini en aza indirmek için böyle bir karar alındı" dedi.

312
Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan dikkat çeken 1 Haziran açıklaması - Sayfa 4

RESTORAN VE KAFELER AÇILACAK MI?

TRT Haber'in aktardığına göre, işletmelerin yeniden faaliyete geçebileceğine inandığını söyleyen İlhan, bu durumun vaka sayılarındaki düşüş ve aşılamanın artmasıyla oluşabileceğini şu sözlerle anlattı:

412