Prof. Ceyhan'dan Bakan Koca’nın açıklamasına tepki

Kısıtlamaların hızla kaldırılmasıyla övünen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Artan vaka sayılarının sizi ürkütmemesini Sağlık Bakanınız olarak en yüksek sesle söylüyorum” açıklaması yaptı. Koca, vaka sayısındaki rekora rağmen, "Endişe etmeyiniz. Hastalık eski günlerindeki gücünde değil" dedi. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Koca'nın açıklamalarına sosyal medya hesabından çok sert tepki gösterdi.

Prof. Ceyhan'dan Bakan Koca’nın açıklamasına tepki - Sayfa 1

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Artan vaka sayılarının sizi ürkütmemesini Sağlık Bakanınız olarak en yüksek sesle söylüyorum” açıklaması yaptı. Koca, vaka sayısındaki rekora rağmen, "Endişe etmeyiniz. Hastalık eski günlerindeki gücünde değil" dedi. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Koca'nın açıklamalarına sosyal medya hesabından tepki göstererek, "‘Endişeye gerek yok, virus eski gücünde değil’ şeklinde açıklamalar ve önlemlerin kaldırılması ciddi sonuçlar doğurabilir" ifadelerini kullandı.

 

114
Prof. Ceyhan'dan Bakan Koca’nın açıklamasına tepki - Sayfa 2

Koronavirüs salgınında, Omicron varyantının da etkisiyle Türkiye’de vaka sayıları rekor seviyede seyrederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Artan vaka sayılarının sizi ürkütmemesini Sağlık Bakanınız olarak en yüksek sesle söylüyorum, endişe etmeyiniz, hastalık eski günlerindeki gücünde değil” diye konuştu.

214
Prof. Ceyhan'dan Bakan Koca’nın açıklamasına tepki - Sayfa 3

Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen, Çotanak Spor Kompleksi, Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doğalgaz Dağıtım Hattı Altyapı Projesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu:

314
Prof. Ceyhan'dan Bakan Koca’nın açıklamasına tepki - Sayfa 4

"Müsterih olunuz, en kötü günler geride kaldı"
"Artan vaka sayılarının sizi ürkütmemesini Sağlık Bakanınız olarak en yüksek sesle söylüyorum; endişe etmeyiniz, hastalık eski günlerindeki gücünde değil” diyen Koca, “Grip olan vatandaşlarımızın sayısını günlük olarak ilan etsek benzer manzaralarla karşılaşacağız. Gripten kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısını günlük olarak açıklasak salgından farklı olmadığını göreceğiz. Müsterih olunuz, en kötü günler geride kaldı”

414