Mersin Büyükşehir Meclisi toplandı

Mersin Büyükşehir Meclisi toplandı

POSTA POSTA
Mersin Büyükşehir Meclisi toplandı

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısının birinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.
Mersin’e ilişkin önemli birçok konunun gündeme getirildiği Meclis’te, Başkan Seçer tüm soru ve eleştirilere yanıt verdi. Meclis’te, Büyükşehir Belediyesi ile Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde yer alan toplumsal cinsiyet eşitliği maddesi, geçtiğimiz ay düzenlenen Meclis’te konuşulan İmam Hatip Lisesi konusu, personel ve işçi çıkarma iddiaları, yeni logo, su fiyatlarında yapılan değişiklik, yakıt alımları ve borçlanma gibi gündemi ilgilendiren konular üzerinde sıklıkla duruldu. Meclis’te komisyon raporlarına ait 8, idare tekliflerine ait 7 ve gündem dışı 12 olmak üzere toplam 27 madde görüşüldü. Büyükşehir Belediyesi’nce 2020 yılı içerisinde gerçekleştirilecek; kültür, sanat, turizm, tanıtım ve spor faaliyetleri, belirli gün ve haftaların kutlanması ve anılması, sosyal projeler, çalıştaylar, kongreler, seminerler gibiorganizasyonlar ile ilgili, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve sorumluluk alanına giren konularda yurt içi ve yurt dışı kamu, özel kişi, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlarla birlikte yapılacak olan ortak hizmetler ve gerçekleştirilecek projelerle ilgili sözleşme, anlaşma ve protokol imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yetki verilmesi ile ilgili teklif görüşüldü.
Maddeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Seçer, “Bu konuda elbette Meclis karar verecek, şimdi oylamaya sunacağım ama görüşümü söylüyorum. Bana yetki verdiğiniz takdirde, bunları değerlendirirken, başta kentimin yararına kullanacağımdan emin olmanızı isterim. Bu konuda sizlerin güvenine layık olduğumu düşünüyorum ama ne olduysa son toplantıdan bu yana,bu güvende bir tahribat var gibime geliyor. Bu şekilde bir yaklaşımınızı doğru bulmam. İşlerin daha süratli çözülmesi ve bu tip organizasyonlarda daha süratli karar vermemiz için bu yetkinin tarafıma verilmesini sizlerden talep ediyorum. Belediye başkanlarımız burada. Çok açık söyleyeyim, böyle bir tavır bir belediye başkanı için incitici bir durumdur. Kendileri empati yapsınlar. Aynı durumları ile Meclis’te karşılaştıkları zaman nasıl bir duygu içerisinde olurlarsa, ben şu anda aynı duygu içerisindeyim, takdirlerinize bırakıyorum” dedi. İlgili madde Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilmedi.

SEÇER’DEN SU TARİFESİ AÇIKLAMASI

Su fiyatlarındaki yeni yıl tarifesi hakkındaki eleştirilere yanıt veren Seçer, “Pat diye su tarifelerinde değişiklik olmadı. Meclis’te pat diye bir şey olmaz. Burada benimle beraber 78 meclis üyemiz var. Hepsi işine, konusuna hakim insanlar. Plan Bütçe Komisyonu’na  bizzat ben de iştirak ederek, Başkan olarak, ilgili bağlı kuruluşumuzdan sunum aldık. Tek tek analiz yaptık. Tetkik yaptık.  Diğer birçok konuları da beraber değerlendirdik ve daha sonra Meclis’in huzuruna getirdik. Öyle pat diye insanların gözünden kaçırma,bizim anlayışımızda böyle bir şey yok. Yeni tarifeye karşı olmak başka bir şeydir. Bu tarifeleri oldu bittiye getirmek, halkın gözünden kaçırmak gibi bir yaklaşım içerisinde olmak başka bir şeydir. Bunu kesinlikle reddediyorum. Böyle bir şey söz konusu değil” diye konuştu.
Sudaki yeni düzenlemelerin artan maliyetler ve girdi fiyatları göz önüne alınarak yapıldığını ifade eden Seçer, “2020 yılında yeni tarife ile devam edeceğiz. 1 Ocak’tan itibaren yeni tarifeye geçiyoruz” diye konuştu.

SEÇER: “BİR EĞİTİM YUVASI YARIM KALMASIN”

Geçtiğimiz ay düzenlenen Meclis’te konuşulan İmam Hatip Lisesi konusunun tekrar gündeme getirilmesi üzerine Başkan Seçer, “Uzun süredir bu inşaat durmuş. Benden aylar, aylar önce durmuş. Benimle bir alakası yok. Bütçenin durumu malum. Onlar da iyi niyetle biz bunu yapabilirsek, başarabilirsek Milli Eğitim’e rica edelim ve bunu bir an önce bitirelim diye onlar da uğraştı, biz de uğraştık. Bazı yazışmalar yaptık. Sanki biz vermek istiyormuşuz gibi yazı istediler. Ben onu da yaptım. Biz bunu bitiremiyoruz. Aslında benim böyle bir düşüncem yoktu. Bu talep üzerine onu da yazdım verdim ama herhangi bir gelişme olmadı. Olabilir. 2020’ye giriyoruz. Bunu tekrar önümüze koyalım, tekrar değerlendirelim, hep beraberce. Bir an önce bu işi kotaralım. Tabii ben de üzülüyorum. Bir eğitim yuvası yarım kalmasın, bir an önce bitsin” diye konuştu.
Meclis’te diğer bazı maddeler de görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

FOTOĞRAFLI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER