Erken boşalma sadece erkeklerin problemi değil!

Erken boşalma erkeklerin en sık karşılaştıkları cinsel problemlerden biri. Bu problemin yaşayan erkeklerin cinsel performansları ve ilişkileri olumsuz şekilde etkileniyor. Ancak bundan nasibini alanlar sadece erkekler değil. Kadınlar da bu yüzden sıkıntı çekiyorlar. Üroloji uzmanı Doç. Dr. Ege Can Şerefoğlu konuyla ilgili önemli bilgiler veriyor.

POSTA POSTA
Erken boşalma sadece erkeklerin problemi değil!

Erken boşalma en sık görülen erkek cinsel fonksiyon bozukluğudur. Yapılan birçok çalışma toplumdaki cinsel açıdan aktif erkeklerin yaklaşık olarak %20-30'unun erken boşalma problemi yaşadığını ortaya koymuştur.

Her ne kadar tıbbi açıdan bir sıkıntıya neden olmasa da, bir erkeğin sürekli olarak partnerinden önce orgazma ulaşması genellikle ilişkide ciddi gerginliğe yol açar.

Bu problemi yaşayan çiftler zamanla birbirlerinden uzaklaşabilir, cinsel ilişkiden kaçınabilir ve sadece erken boşalma nedeniyle birlikteliklerini tamamen sonlandırabilirler.

Erken boşalma sadece erkeklerin problemi değil! - Resim : 1

Bazı erkekler erken boşama probleminin eşlerinde sadece biraz hayal kırıklığı yarattığını düşünebilir. Aslında erken boşalma probleminin kadınlarda yol açtığı duygu ve düşünceler bundan çok daha derin ve karmaşıktır.

Erken boşalma sıkıntısı yaşayan bir erkeğin kadın partneri genellikle aşağıdaki düşüncelere sahiptir:

"NEDEN BENCİLCE DAVRANIYOR?"

Her ne kadar erken boşalma rahatsızlığı olan erkekte bu durum istem dışı ortaya çıkıyorsa da, kadın partnerler bu konuda şüpheci davranabilir. Erken boşalma sonrası erkek partnerin eşine ilgisiz davranması ve orgazm sonrası tüm cinsel aktiviteyi sonlandırması ise, erkeğin bencilce davranıp sadece kendi cinsel tatminine odaklandığına dair şüpheyi kuvvetlendirecektir. Bu düşünce gerçek durumu yansıtmıyorsa da, kadınların duygusal doğaları unutulmamalı ve erken boşalma sonrası cinsel yakınlığı sürdürerek kadın partnerin de bu ilişkiden zevk alması sağlanmalıdır.

"YETERİNCE TECRÜBELİ DEĞİL Mİ?"

Boşalma refleksini kontrol edebilme yeteneği cinsel tecrübe ile ilgilidir ve çok fazla cinsel ilişki yaşamamış erkekler genellikle erken boşalma sorunuyla karşı karşıya kalır. Bu sosyal olgu ister istemez kadınların her erken boşalan erkeğin cinsel açıdan tecrübesiz olduğu yanılgısına düşürür.

Erken boşalma sadece erkeklerin problemi değil! - Resim : 2

Bu nedenle erken boşalma probleminin bir süre sonra düzeleceğini ümit eden kadın partner, her cinsel ilişki sırasında aynı sorunla karşılaştığında daha da öfkelenir ve erken boşalma birlikteliği sarsmaya başlar. Erken boşalma rahatsızlığı yaşayan erkek partnerinin bu sorun nedeniyle suçluluk ve üzüntü duyduğunu fark eden kadınlar, yaşadıkları hayal kırıklığını genellikle dile getirmezler. Böylece ilişkide bir tabu halini alan erken boşalma sorunu çiftin birbirinden daha da uzaklaşmasına neden olur.

Erken boşalma problemi yaşayan kişiler bu durumu partneriyle konuşmalı ve böylelikle iletişim kanallarını açık tutmalıdır. Duygusal birliktelik sadece cinsellikten ibaret değildir ve özellikle kadınlar duygusal yakınlaşmadan zevk alırlar. Erken boşalma sorunu olan erkekler bu durumu düzelten spreyler veya ilaçlar kullanabilir. Hangi tedavi şeklinin daha uygun olduğuna cinsel sağlık uzmanı ile karar vermek faydalı olacaktır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER