Piyasada en çok talep gören araba modelleri belli oldu

Şubat ayında otomobil fiyatlarındaki düşüş, ilan fiyatları baz alınarak oluşturulan aylık fiyat endeksinde durdu. Öte yandan elektrikli araçlar dünyada ve Türkiye'de hızla yaygınlaşırken, bu durum satış rakamlarına da yansıyor. Piyasada en düşük fiyatlı elektrikli araçlar hangileri? En çok tercih edilen araç modelleri neler?

Piyasada en çok talep gören araba modelleri belli oldu - Sayfa 1

Türkiye'deki araç satışlarına ilişkin son veriler açıklandı. Ocak ayında fiyatlar yüzde 2.6 azalırken, şubat ayında ise yalnızca yüzde 0.5 arttı. İkinci el araçların ortalama fiyatı ise ilanlarda 675 bin 580 TL olarak belirlendi. 

113
Piyasada en çok talep gören araba modelleri belli oldu - Sayfa 2

Ayrıca, ilanlarda görüntülenme süresi yüzde 4.7 azalarak araç satışlarının hızlandığını gösterdi. En fazla ilan verilen markalar Fiat, Renault ve Volkswagen olarak belirlendi.
 

213
Piyasada en çok talep gören araba modelleri belli oldu - Sayfa 3

İlk üç sıra değişmedi
İlanlarda en yoğun ilgiyi 10-15 yaş aralığındaki araçlar aldı, bu segment yüzde 28'lik bir paya sahipti. Marka ve model sıralamasında ise ilk üç sıra değişmedi; en çok ilanı Fiat, Renault ve Volkswagen aldı. Model bazında ise en çok ilan verilen araçlar Clio, Astra ve Megane oldu.

313
Piyasada en çok talep gören araba modelleri belli oldu - Sayfa 4

Elektrikli araçlara talep yağıyor
Diğer yandan elektrikli araçlara talep gün geçtikte artarken, şarj süreleri ve şarj dolum ücreti de merak konusu. Şarj istasyonlarının yanı sıra araç sahipleri kendi kurdukları şarj üniteleri ile de araçlarını daha kolay bir şekilde şarj edebiliyor.

413