Trafik sigortalarında zam oranı değişti

Bu yılın ilk dört ayında trafik sigortası primlerinde yüzde 30'un üzerinde bir artış yaşandı. Ancak, mayıs ayıyla birlikte artış politikası değişti. İşte detaylar...

PARADURUMU PARADURUMU
Trafik sigortalarında zam oranı değişti

Trafik sigortasında zam hesabı, uzun süredir Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından belirleniyordu. Ancak mayıs ayından itibaren bu durum değişecek. Artık prim artışları, yeni oluşturulan maliyet endeksine göre belirlenecek. Bu endeks, özellikle kazaların hasar ödemelerinin asgari ücret düzeyine göre belirlenmesi nedeniyle asgari ücret artışından etkilenecek.

Zam oranı üst sınırı

Ocak ve şubat aylarında trafik sigortasına %10, mart ve nisan aylarında ise %5 zam yapıldı. Ancak yeni uygulamayla, mayıs ayındaki zam oranı üst sınırı %3 olacak.

Önemli bir nokta da, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmaması durumunda trafik sigortasındaki fiyat artışının sınırlı kalabileceği. Ancak sigorta şirketleri, maliyetlerinin arttığını iddia ederek daha yüksek zam talep ediyorlar. Bu durum, gelecek dönemde trafik sigortası primlerindeki değişiklikleri etkileyebilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER