Tavuk ihracatına yasak getiriliyor

Kırmızı ette yaşanan yüksek fiyat artışlarının ardından beyaz ette de benzer eğilimlerin görülmesi üzerine, Ticaret Bakanlığı'nın fiyatları dengelemek amacıyla tavuk ihracatına yasak getirme hazırlığında olduğu bildirildi.

PARADURUMU PARADURUMU
Tavuk ihracatına yasak getiriliyor

Artış gösteren kırmızı et fiyatlarıyla birlikte tüketiciler, beyaz et tercihini artırdı. Ancak bu talep artışı, tavuk eti fiyatlarının da yükselmesine neden oldu.

Son 5 ay içinde beyaz et fiyatlarına %200 zam yapıldığı belirtilirken, Ticaret Bakanlığı'nın bu artışa çözüm bulmak için yeni bir hazırlık içerisinde olduğu iddia edildi. CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, canlı yayında Ticaret Bakanlığı'nın beyaz et fiyatlarını düşürmek amacıyla bir çalışma başlattığını açıkladı.

Uludağ'a göre, Ticaret Bakanlığı, beyaz etteki fahiş fiyat artışını önlemek için tavuk ihracatına yurt dışında bir yasak getirecek. Bu yasakla birlikte yurt dışına ihraç edilen tavuk eti iç piyasaya yönlendirilerek fiyat artışının önüne geçilecek.

Ayrıca Uludağ, Ticaret Bakanlığı'nın İstanbul'da geçtiğimiz günlerde 136 fahiş fiyat denetçisini göreve başlattığını da hatırlattı. Denetçilerin kırmızı et fiyatlarının beyaz eti de etkilediğini belirttiğini ifade eden Uludağ, vatandaşların beyaz ete yönelmesiyle birlikte alınan tedbirlerin beyaz et arzını artırdığını ve fiyatları düşürdüğünü vurguladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER