Paynet, iyzico tarafından satın alındı

Paynet, İyzico tarafından 87 dolara satın alındı.

PARADURUMU PARADURUMU
Paynet, iyzico tarafından satın alındı

2 Mayıs 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan bildiriye göre, Paynet Ödeme Hizmetleri A.Ş.'nin (Paynet) tamamı için İyzi Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. ile satın alma görüşmelerinin yapıldığı duyurulmuştu. Bugün ise, bu görüşmelerin tamamlanmış olduğu ve Paynet'in bütün hisselerinin İyzi Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. tarafından satın alındığı açıklandı.

Satın alma sözleşmesi, taraflar arasında imzalandı. Satış bedeli olarak belirlenen miktar, 87 milyon dolar sabit bir değer olarak saptandı ve hisse devrinin gerçekleştirildiği tarihte Paynet'in mali tablolarında bulunan "Düzeltilmiş Net Nakit" miktarı da ödeme olarak kabul edilecek.

Hisse satış bedeli, hisse devir tarihinde, Türk Lirası cinsinden ve satın alma sözleşmesi uyarınca belirlenecek kur üzerinden nakit olarak ödenecek.

Yapılan incelemeler sonucunda, bu işlemin önemli bir işlem olarak değerlendirilmediği ve ilgili kurulun tebliği kapsamındaki sınırların aşılmadığı belirtildi. Ancak, işlemden elde edilen fonların en az yüzde 90'ının şirketin mali yapısını güçlendirmek amacıyla kullanılmasına karar verildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER