Microsoft'tan yapay zeka firmasına dev yatırım

ABD menşeli teknoloji devi Microsoft, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yapay zeka firması G42'ye 1,5 milyar dolarlık bir yatırım yapacağını açıkladı.

PARADURUMU PARADURUMU
Microsoft'tan yapay zeka firmasına dev yatırım

Microsoft'un açıklamasına göre, şirket, G42'nin azınlık hissesine 1,5 milyar dolarlık bir yatırımla sahip olacak. Anlaşma çerçevesinde, Microsoft Başkanı Brad Smith, G42'nin yönetim kurulunda yer alacak.

G42, başta kamu olmak üzere müşterilerine gelişmiş yapay zeka çözümleri sunmak için uygulamalarını ve hizmetlerini Microsoft'un bulut bilişim platformu Azure üzerinde çalıştıracak. Microsoft ve G42, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika'daki ülkelerde gelişmiş yapay zeka ve dijital altyapı sağlamak için iş birliği yapacak. Ayrıca, iki şirket, BAE'de yapay zeka becerilerini artırmak için geliştiricilere yönelik 1 milyar dolarlık bir fonun kurulmasını destekleyecekler.

G42, şu anda OpenAI ile ortak olan bir kuruluş olarak, bulut bilişimden sürücüsüz arabalara kadar çeşitli uygulamalar için yapay zeka geliştiriyor. 
 
 
 
 
 
 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER