Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı!

Meteoroloji'den gelen bilgilere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de yer yer toz taşınımı olacak.

PARADURUMU PARADURUMU
Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkenin kuzey ve batı bölgelerinde parçalı bulutlar ve yer yer yoğun bulutlarla karşılaşılabilir. Gece saatlerinde Ankara ve Antalya'nın batısında ve Isparta genelinde sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık olması tahmin ediliyor. Batı bölgelerdeki rüzgar, güney yönlerinden kuvvetli olarak esip, kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) etkili olabilir. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'de yer yer toz taşınımı gözlemlenebilir.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi bekleniyor. Bu hafta içinde Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de 4-6 derece, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise 10-15 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Genel olarak güneyli rüzgarlar hakim olacakken, güneydoğu kesimlerinde zaman zaman hafif kuzeyli rüzgarlar görülebilir. İç Ege, İç Anadolu'nun batısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Bolu çevresinde ise öğle saatlerinden itibaren güneyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar ve kısa süreli fırtınalar (40-60 km/saat, kısa süreli 70-80 km/saat) bekleniyor. Bu durumla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekir. 

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'de toz taşınımı görüleceğinden, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşüş ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalı.
 
 
 
 
 
 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER