İstanbulluların yarıdan fazlası geçinemiyor! İşte İPA'nın raporu

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), 'İstanbul Barometresi Mart 2024' raporuna göre, İstanbulluların yarısından fazlası kredi kartı borçlarının minimum ödeme tutarını ancak karşılayabiliyor.

PARADURUMU PARADURUMU
İstanbulluların yarıdan fazlası geçinemiyor! İşte İPA'nın raporu

İstanbul'da nüfusun yarısından fazlası ya geçim sıkıntısı çekiyor ya da kısıtlı bir bütçeyle ayakta durmaya çalışıyor. Beş İstanbulludan üçü artık daha az gıda satın alabiliyor.

Rapora göre, mart ayında İstanbulluların %65,9'u şehrin gündeminin 31 Mart yerel seçimleri olduğunu belirtirken, %20,4'ü ise ekonomik sorunları vurguluyor. Kredi kartı borcunu asgari veya daha az bir miktarla ödeyebilen İstanbulluların oranı ise %52.

Cumhuriyet gazetesinin aktardığına göre, İstanbul'da kredi kartı sahiplerinin %33,9'u borçlarının minimum tutarını ödeyebildiklerini ifade ederken, %5,4'ü borçlarının tamamını ödeyemeyip bir kısmını ödeyebildiklerini belirtti. Ayrıca, %4,1'i minimum ödeme miktarından daha azını ödeyebildiklerini dile getirdi. Kredi kartı sahiplerinin %8,6'sı ise hiçbir şekilde kart borcunu ödeyemediklerini beyan etti.

Katılımcıların %17,9'u bazı faturaları ödeyemediğini ve borç altına girdiğini, %13,7'si ise aslında geçinmekte zorlandığını ifade etti. %47,4'ü ise ancak kısıtlı bir bütçeyle geçinebildiklerini belirtti.

Ayrıca, katılımcıların %60,9'u satın aldıkları gıda miktarının azaldığını, %97,8'i ise ekonomik sebeplerle gıda çeşidini azalttığını belirtti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER