İş kurmanın adımları

Birçok başarılı iş, genellikle tek bir fikirle doğar. Eğer siz de potansiyel bir girişim için güçlü bir fikre sahipseniz, ilk adımınız bu fikri doğru yönlendirmek olmalıdır. İşte iş kurma sürecinde dikkat etmeniz gereken temel noktalar ve ipuçları...

PARADURUMU PARADURUMU
İş kurmanın adımları

Başarı için mutlaka sıfırdan bir ürün icat etmenize gerek yok. Müşterilerin ihtiyaç duyacağını bildiğiniz bir hizmet üzerine iş kurmak daha kolay bir yol olabilir. Örneğin, yeni bir ayakkabı şirketi, ayakkabıyı sıfırdan icat etmez. Ancak şirket, özel malzemeler kullanarak, daha düşük fiyat sunarak, olağanüstü yüksek kaliteli ayakkabılar geliştirerek veya üstün müşteri hizmetlerini sunarak kendini öne çıkarabilir.

Kendinize şu soruları sorun:

  • Ürünüm veya hizmetim kimlere yardım ediyor?
  • Hangi sorunu çözüyorum?
  • Başkaları bu ürüne veya hizmete ne kadar para ödeyecek?
  • Bu fikri daha önce başka işletmeler denedi mi? Başarılı oldular mı? Onların hatalarından hangi dersleri çıkarabilirim?
  • Kendimi rekabette nasıl öne çıkarabilirim?

Pazarı araştırın

Ürününüzü veya hizmetinizi isteyen ve bunların ücretini karşılayabilecek müşterilere ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca, müşterilerinizi rakiplerinizin ürün veya hizmetleri yerine, sizinkileri satın almaya ikna etmeniz gerekir.

Pazar araştırması bir müşterinin sattığınız şeyleri neden satın alabileceğini anlamanıza yardımcı olur. İdeal müşteriniz için doğru ürünü sunup sunmadığınızı ve iş fikrinizin başarılı olup olmayacağını anlamanıza yardımcı olabilir. Pazar araştırmasını baştan yapmanız, ileride zamandan ve paradan tasarruf etmenizi sağlayabilir.

İşe, potansiyel müşterilerle görüşüp, ürün veya hizmetinizi beğenip beğenmeyeceklerini ve bunun için ne kadar ödeyebileceklerini öğrenerek başlayabilirsiniz. Önce arkadaşlarınız ve aileniz, daha sonra ise bizzat veya internetten tanımadığınız kişilere ulaşın. Çoğu durumda hem olumlu hem de olumsuz geri bildirimler alacaksınız. Olumsuz geri bildirim alırsanız ürününüzü, potansiyel müşterinizin endişesini giderecek şekilde değiştirmenin yollarını düşünün.

İş planı oluşturun

İş planı oluşturmak, fikrinizi ortaya koymanızı sağlayabilecek önemli bir adımdır. Küçük veya büyük bir işletme kredisine başvurduğunuzda net bir iş planına sahip olmak da bir gereklilik olarak karşınıza çıkabilir. İş planınız sizin yol haritanız olacaktır. İş planınız şirketinize, sunduğunuz ürünlere veya hizmetlere ve işletmeye yönelik gelecek yıllara ilişkin genel bilgi verir. Bu araştırmayı işletmenizin hedeflerini, şirketinizi nasıl kuracağınızı ve yöneteceğinizi ve ne kadar para kazanmayı beklediğinizi belirlemek için kullanabilirsiniz. İş planı ayrıca şirketinizin hangi amaçla kurulduğunu, ürününüzle nasıl bir fark yaratmayı planladığınızı ve ürününüzün tam olarak ne olduğunu ve neleri içerdiğini açıklar. Verdiğiniz bu ayrıntıların, alacağınız her kararda size yol göstereceğini unutmayın.

Finansman desteği

Birçok işletme, ekipman satın almak, araç-gereç temin etmek, personel istihdam etmek, mekan kiralamak, lisans ödemesi yapmak ve ortaya çıkan diğer işletme giderlerini karşılamak için bir başlangıç yatırımına veya başlangıç finansmanına ihtiyaç duyar. Finansman için aile ya da arkadaşlarınızdan, finans kurumundan ya da yatırımcılardan destek isteyebilirsiniz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER