İkinci el araçta en çok tercih edilen markalar belli oldu

İkinci el araç fiyatlarında yukarı yönlü hareketlilik başladı. İşte en çok tercih edilen 5 model...

PARADURUMU PARADURUMU
İkinci el araçta en çok tercih edilen markalar belli oldu

İkinci el araç fiyatlarında son dönemde gözlemlenen artış, piyasada yukarı yönlü bir hareketliliğin habercisi. Yeni yılın başından itibaren sadece dört aylık bir süreçte ikinci el araç fiyatlarında belirgin bir yükseliş yaşandı. Peki, bu artışın nedenleri nelerdi ve hangi araçlarda en çok fiyat artışı görüldü? Şu anda en popüler modeller hangileri?

İkinci el araçlarda fiyatlar neden artıyor?

Otomobil fiyatlarını belirleyen temel etkenler arasında döviz kuru, enflasyon ve bu faktörlere bağlı olarak değişen maliyetler öne çıkıyor. İkinci el araç fiyatları, genellikle sıfır araç fiyatlarıyla ilişkilendirilerek belirlenir. Dolayısıyla, sıfır araçlardaki fiyat artışları doğal olarak ikinci el piyasasına da yansır.

Bununla birlikte, talep faktörü de önemlidir. Son dönemde sıfır araçlarda yaşanan fiyat artışlarına rağmen, ikinci el araç fiyatları sabit kalmıştı. Bunun temel sebebi, tüketicilerin kampanyalar ve fiyat avantajları nedeniyle genellikle sıfır araçlara yönelmesiydi. Bu durum, ikinci el araç talebinin düşük seyretmesine yol açmıştı.

Ancak, son aylarda sona eren kampanyalar ve artan fiyatlar, talebin yeniden ikinci el piyasasına yönelmesine neden oldu. Özetle, döviz kuru, enflasyon ve maliyet artışlarının yanı sıra, talep düzeyindeki değişiklikler de ikinci el araç fiyatlarını etkileyen önemli faktörler arasında yer alıyor.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği'nden derlenen verilere göre Türkiye'de en çok tercih edilen otomobil markaları belli oldu. Listede sırasıyla yer alan araçlar şöyle:

  1. Fiat
  2. Renault
  3.  Volkswagen
  4. Ford
  5. Hyundai

Diğer yandan SUV tipi otomobillerde ise Nissan Qashqai başı çekerken, Dacia Duster, Egea Cross, Peugeot 3008 gibi araçlar en sık el değiştiren, piyasası en iyi araçlar arasında gösteriliyor.


 
 
 
 
 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER