Hollanda'dan turizmi kısıtlayıcı yeni karar

Yerel yönetimin aldığı karar sonrasında turizmi kısıtlama amacıyla Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yeni otel yapımına izin verilmeyeceği öğrenildi.

PARADURUMU PARADURUMU
Hollanda'dan turizmi kısıtlayıcı yeni karar

Amsterdam, aşırı turizme karşı önemli bir adım atarak, yeni otel binalarının inşasına izin vermeme kararı aldı. Yerel yönetim tarafından yapılan açıklamada, bu kararın kitle turizmiyle mücadelede önemli bir adım olduğu vurgulanırken, şehrin sakinleri ve ziyaretçiler için yaşanabilir bir ortamı koruma ve geliştirme amacını taşıdığı ifade edildi. Ayrıca, otellerde yılda 20 milyondan fazla gecelemeye izin verilmeyeceği belirtildi.

Kararın kitle turizmine karşı verilen mücadelenin bir parçası olduğu belirtilirken, "Kenti, kent sakinleri ve ziyaretçiler için yaşanabilir kılmak ve korumak istiyoruz." ifadesi kullanıldı.

Bu kısıtlama çerçevesinde, Amsterdam'da yeni bir otel açmak isteyenlerin öncelikle başka bir otelin kapanmasını sağlamaları gerekecek. Ancak, daha önce izin alınmış olan oteller bu kuralın dışında tutulacak.
 
 
 
 
 
 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER