Google, işten çıkarmalara devam ediyor

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın, personelini azaltma ve bazı departmanları yeniden yapılandırma kararı aldığı bildirildi.

PARADURUMU PARADURUMU
Google, işten çıkarmalara devam ediyor

Bir Google sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, şirketin önceliklerine ve önemli fırsatlara yatırım yaptığına dikkat çekildi. Google'ın bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla, bazı ekiplerin daha verimli olması ve kaynakları daha iyi yönlendirmesi için büyük değişiklikler yaptığı hatırlatıldı.

Açıklamada, bu değişikliklerin bürokrasiyi azalttığı ve çalışanlara şirket öncelikleri doğrultusunda çalışma fırsatı tanımak için yapıların basitleştirildiği vurgulandı. İşten çıkarmaların şirket genelinde olmadığı ve etkilenen çalışanların şirket içi pozisyonlara geçiş yapabileceği belirtildi. Ancak, işten çıkarılan çalışan sayısı veya hangi ekiplerin etkilendiği konusunda bilgi verilmedi.

Açıklamada, yeniden yapılanmanın normal iş akışının bir parçası olduğu ve etkilenen çalışanların küçük bir bölümünün Hindistan, Chicago, Atlanta ve Dublin gibi uluslararası ve yerel yatırım yapılan merkezlere aktarılacağı ifade edildi. Geçen yıl binlerce çalışanı işten çıkaran Google, bu yıl da çeşitli birimlerde yüzlerce çalışanını işten çıkarma kararı almıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER