Girdi maliyetleri arttı: İstanbul’da ekmeğe zam sinyalleri verildi!

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, İstanbul’da fırınlarda artan maliyete dikkat çekerek, ekmek fiyatlarına zam gelebileceğini söyledi. Detaylar işte sizlerle...

PARADURUMU PARADURUMU
Girdi maliyetleri arttı: İstanbul’da ekmeğe zam sinyalleri verildi!

Kolivar, ekmeğe zam gelebileceğinin sinyallerini verdi!

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, ekmeğe zam gelebileceğini dile getirerek, girdi maliyetlerindeki artışa dikkat çekti. Cihan Kolivar, Maliyet artışları üreticiyi zorladığını ve bu  ayın 15’inden sonra, İstanbul’da ekmeğin kilogram fiyatı 60 liraya çıkabilme ihtimaline dikkat çekerek, ekmeğin fiyatının  semtlere göre değişen tutarlara göre, 12,5 liradan başlayarak 15 lirayı kadar bulabileceğini dile getirdi.

Kolivar “Fırın kiraları arttı maliyet yükseldi” dedi.

İstanbul’da Şişli, Beşiktaş’ta, Kadıköy’de fırınlar için istenen kiraların 140 bin liraya kadar yükseldiğini dile getiren, Kolivar, “Arnavutköy, Sultangazi gibi semtlerde kiraların 20-25 bin lirayı buluyor. Bu dudum ise kira farkı ile birlikte maliyetleri etkiliyor. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda, İstanbul’un her yerinde ekmeğin aynı fiyata satılması söz konusu olabilir mi?” dedi.

Kolivar ayrıca, İstanbul’da 3 bin 800 fırın olduğuna dikkat çekerek, 3 bin 800 fırının 500’den fazlasının ruhsatsız çalıştığını belirtti. Bu durum karşısında gerekli tedbirler doğrultusunda, sigortasız çalışan ve aynı zamanda da ruhsatsız iş yeri sorununun çözülmesini beklediklerini belirterek bu konuya dikkat çekti.

Ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesi konusunda, Ticaret Bakanlıgı’ndan olumlu görüş alınması zorunluluğu ile ilgili kararın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edilmesi adına Danıştay’a başvurduklarını dile getirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER