Fahiş fiyatlara yeni formül: Ambalaj üzerine 'tavsiye fiyat' yazılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek fiyatlarla mücadelede somut adımlar atılacağı yönündeki açıklamasının ardından, ambalajların üzerine 'tavsiye fiyatı' yazılması fikri gündeme geldi.

PARADURUMU PARADURUMU
Fahiş fiyatlara yeni formül: Ambalaj üzerine 'tavsiye fiyat' yazılacak

Sabah gazetesinin haberine göre, bakanlık üretici, toptancı ve perakendecilerle birlikte çalışma yürütüyor. Bu çalışma kapsamında, ambalaj üzerine fiyat etiketleri yapıştırılacak. Etiketlerin belirlenmesi için bir üçlü komisyon görevlendirilecek ve bu komisyonda bakanlık yetkilileri de yer alacak.

Ambalaj üzerinde yer alacak tavsiye fiyatı, ortak bir kararla belirlenecek. Üretici, toptancı ve perakendeci, ürün maliyeti ve kârını ekleyerek bir fiyat belirleyecekler. Bu fiyat Ticaret Bakanlığı ile paylaşılacak ve onay alınacak. Onaylanan fiyat, üretim tarihiyle birlikte ambalaj üzerine basılacak. Bu sayede, tüketiciler etiket değişimini daha kolay takip edebilecekler.

Ürünlerin fiyatlarının ambalajında yer almasıyla, önceden daha ucuza alınmış ürünlerin yüksek fiyattan satılmasının da önüne geçilmesi planlanıyor. Böylelikle stokçuluğun da önüne geçilmesi hedefleniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER