Euro Bölgesi’nde Yatırımcı Güveni, En Yüksek Seviyeleri Gördü!

Euro Bölgesi Genel Yatırımcı Güven Endeksi verileri açıklandı! Yayınlanan verilere göre, söz konusu endeksin haziranda 3,9 puan artarak en yüksek seviyeleri gördüğü açıklandı. O verirler işte sizlerle...

PARADURUMU PARADURUMU
Euro Bölgesi’nde Yatırımcı Güveni, En Yüksek Seviyeleri Gördü!

Piyasalarla ilgili yapmış olduğu araştırmalar tanınan Sentix, 1174 yatırımcının katılımıyla gerçekleştirdiği haziran ayına ilişkin Euro Bölgesi Genel Yatırımcı Güven Endeksi verilerini açıklayarak kamuoyuna duyurdu.

1174 Yatırımcının Katılımıyla Gerçekleşen Son Veriler Yayınlandı!

Piyasalara ilişkin araştırmalar yapan ve merkezi Frankfurt’ta bulunan Sentix, 1174 yatırımcının katılımı ile  gerçekleştirdiği haziran ayıyla ilgili Euro Bölgesi Genel Yatırımcı Güven Endeksi verilerini açıklayarak, veriler hakkında şu bilgileri aktardı;

Yayınlanan verilere göre; mayısta eksi 3,6 olan söz konusu endeksin, bu ay 3,9 puanlık artışla 0,3’e yükseldiği bilgisi verilirken endeks artış eğilimini art arda sekizinci aya taşıdığı bilgisine ulaşıldı. Şubat 2022’den bu yana kadar en yüksek seviyesine çıkan endekse ilişkin beklenti, eksi 1,8’e yükselmesi yönündeydi.

Ayrıca, yatırımcıların gelecek 6 ay ile ilgili beklentilerini ölçen Beklentiler Endeksinden elde edilen bilgilere göre, 7,8’den 10’a çıkarak Şubat 2022’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştığı gözlemlendi.

Mevcut Durum Endeksi de eksi 14,3’ten eksi 9’a çıkarak, artışını sekizinci aya taşıyarak, Mayıs 2023’ten bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Sentix Genel Müdürü Patrick Hussy, Euro Bölgesi ekonomisinde toparlanmanın devam ettiğini dile getirerek, “Ekonomideki toparlanma art arda 8 aydaki iyileşmenin ardından ivme kaybetmiş durumda.” Dedi.

Güven Endeksi Nisan 2023’ten beri en yüksek seviyeyi gördü!

Ekonomisi ihracata dayalı Almanya’da Genel Yatırımcı Güven Endeksi’nin Haziran ayında 5 puanlık artışla birlikte eksi 12,5’e yükselerek Nisan 2023’ten bu zamana kadar en yüksek seviyesini gördü. Hussy ise bu durum ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

Almanya’da da ekonomik toparlanma yavaş da olsa devam ettiğini dile getiren, Hussy, Mevcut Durum Endeksi’nin eksi 26,3 puanla hala koyu kırmızıda yer aldığına dikkat çekerek, “Almanya’da Beklentiler Endeksi’nin 2,3 puana yükselmesi, Alman ekonomisinin içinde bulunduğu vahim durumun sadece kademeli olarak hafiflediğini ve kalıcı enflasyonla birlikte durgunlaşan ekonomisinin önümüzdeki aylarda da gündemde kalmaya devam edeceğini gösteriyor.”  dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER