Elektrikli araç satışlarında artış bekleniyor

Bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

PARADURUMU PARADURUMU
Elektrikli araç satışlarında artış bekleniyor

Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) yayımladığı Küresel Elektrikli Araç Görünümü raporuna göre, bu yılın ilk çeyreğinde elektrikli araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttı. Bu dönemde satılan elektrikli araç sayısı, 2020'nin tamamında satılanlarla eşdeğer hale geldi.

Dünya genelinde, bu yıl sonuna kadar elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşması bekleniyor. Böylece, bu yıl dünya genelinde satılan her beş araçtan birinin elektrikli olacağı tahmin edilirken, elektrikli araç satışlarındaki hızlı büyümenin küresel otomotiv endüstrisini yeniden şekillendireceği ve petrol talebini de önemli ölçüde azaltacağı öngörülüyor.

Bu satışın 10 milyonunun Çin'de gerçekleşmesi, ABD'de her dokuz araçtan birinin ve Avrupa'da her dört araçtan birinin elektrikli olacağı tahmin ediliyor. Rapora göre, bu yıl elektrikli araç satışlarında beklenen güçlü artış, geçen yılki rekor büyümenin üzerine inşa ediliyor.

Talep arttı

Geçen yıl dünya genelinde elektrikli araç satışları önceki yıla göre yüzde 35 artarak 14 milyona ulaştı. Talep özellikle Çin, Avrupa ve ABD'de yoğunlaşırken, gelişmekte olan ülkelerden Vietnam ve Tayland'da da büyüme yaşandı.

Çin'de geçen yıl satılan elektrikli araçların yüzde 60'ından fazlasının, benzer konvansiyonel otomobillerden daha uygun fiyatlı olduğu görüldü. Ancak Avrupa ve ABD'de, içten yanmalı motorlu araçların fiyatları elektrikli araç fiyatlarına göre daha düşük kaldı.

Pazar rekabetinin artması ve batarya teknolojilerinin gelişimiyle birlikte fiyatların gelecek yıllarda düşmesi bekleniyor.
 
 
 
 
 
 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER