Deprem illerinde kira artışı ve konut fiyatları ülke ortalamasının üstünde

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi büyük yıkıma yol açtı. Yapılan araştırmaya göre, etkilenen illerde konut fiyatları ve kira bedelleri ülke genelinden daha hızlı bir şekilde arttı.

PARADURUMU PARADURUMU
Deprem illerinde kira artışı ve konut fiyatları ülke ortalamasının üstünde

Kahramanmaraş odaklı 6 Şubat depremleri, 11 ilde büyük yıkımlara yol açtı. Bu felaketin ardından, yaraların sarılması süreci devam ederken, bir araştırmaya göre, etkilenen bölgelerde konut fiyatları ve kira bedelleri ülke genelinden daha hızlı bir şekilde artmış durumda.

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, Mart ayında Türkiye genelinde konut fiyatları %57 oranında yükseldi. Depremin etkilediği 11 ilde ise bu artış oranı daha da yüksek. Hatay ve Kilis'te yıllık konut fiyatları %84 artarken, Elazığ'da bu oran %75'e ulaştı. Bu 11 ildeki ortalama metrekare fiyatı 13 bin ile 19 bin TL arasında değişirken, satış fiyatları ise 1.8 ile 3 milyon TL bandında seyrediyor.

7 ilde kira artışı ülke genelinden çok yüksek

Mart ayında Türkiye genelinde kira artışı %61 olarak gerçekleşti. 10 ilde yapılan incelemede ise 7 ilde kira artışının ülke genelinden çok daha yüksek olduğu görüldü. Elazığ'da yıllık kira artışı %224, Şanlıurfa'da %154, Kilis ve Osmaniye'de ise %144 olarak kaydedildi. Bu 10 ilde ortalama kira bedelleri 9 bin 500 TL ile 14 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER