Daçka’nın her basketinde coinler yanacak

Darüşşafaka Spor Kulübü’nün DSK Token’ı arz edilmeye başlandı. Darüşafaka’nın müsabakalarda attığı her 24 sayıda 154 DSK Token yakılacak. DSK şampiyon olursa da dolaşımdaki 154 bin Token yakılarak yok edilecek. Coin yakımı, kripto paranın arzını azaltarak dolaşımdaki değerini artırma işlevi görüyor.

PARADURUMU PARADURUMU
Daçka’nın her basketinde coinler yanacak

Dijital Varlık Alım-Satım Platformu Bitexen, DSK Token ön satışını başlattı. Toplam 2 milyon 500 bin DSK Token satılacak. Ethereum blokzinciri üzerinde ERC-20 standartlarında üretilen DSK Token, değerini kulüp başarısı ve taraftar etkileşiminden alacak.

Antrenmanlara katılma fırsatı

DSK Token taraftara, fırsatlar, hediyeler ve avantajlar sunacak. DSK Token sayfasında avantaj ve fırsatlar hakkında şu bilgiler veriliyor: “Kulüp kararlarına katılma (transferler, hazırlık kampı, maç müziği), maç ve maça çıkan oyuncularla ilgili fikirlerini aktarma (maçın yıldızı, ilk 11 tercihi vb.), takım ve kulüp üyeleri ile özel aktiviteler (Tanışma, yemek, fotoğraf çekimi vb.), imzalı kulüp ürünleri, maça ve kulübe özel aktiviteler (VIP bilet, stat turu, deplasman seyahati), basketbolcularla sahaya çıkma, takımla antrenman.”

Token yakmak nedir

Öte yandan DSK Token’ların bir bölümünün de yakılarak yok edileceği açıklandı. Yapılan açıklamada, Darüşşafaka Basketbol takımını attığı her 24 sayıda 154 Token, ligi ilk 4 de tamamladığında 75.000 Token, dahil olduğu ligin şampiyonu olduğunda 154.000 Token, özel kupa turnuvalarında şampiyon olduğunda 90.000 Token yakımı gerçekleşeceği belirtildi. Toplam arzı azaltma süreci olan Token yakımı, kripto paraların bir bölümünü dolaşımdan kalıcı olarak kaldırıyor.

Sistem şöyle çalışıyor: Kripto para sahibi bir kişi belirli bir miktarda coini yakmak istediğini belirterek yakım işlevini başlatıyor. Bunun ardından, akıllı sözleşme coinlerin bu kişinin cüzdanında bulunduğunu ve belirtilen coin sayısının geçerli olduğunu doğruluyor. Yakım mekanizması yalnızca pozitif sayılara izin veriyor. Kişinin yeterli coini yoksa ya da belirtilen sayı geçersizse (örneğin 0 ya da -5) yakım işlevi gerçekleşmiyor.Cüzdanda yeterli miktarda coin varsa coinler bu cüzdandan çıkarılıyor. Ardından da bu coinin toplam arzı güncelleniyor. Coinlerinizi yakmak için yakım işlevini uygulamaya koyarsanız, coinleriniz kalıcı olarak imha edilecektir. Yakılmalarının ardından coinleri geri getirmek mümkün değildir ve blockchain teknolojisi sayesinde yakımın gerçekten yapıldığı bir blockchain tarayıcısı üzerinden kolayca doğrulanabilir.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER