Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,74 yükselişle 9.716,25 puandan başladı.

PARADURUMU PARADURUMU
Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul'un açılışında BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 71,23 puan artarak yüzde 0,74'lük bir değer kazancıyla 9.716,25 puana yükseldi. Bankacılık endeksi yüzde 1,01, holding endeksi ise yüzde 0,28 artış gösterdi. Sektörler arasında en fazla kazanan yüzde 1,84 ile finansal kiralama faktöring sektörü olurken, en büyük kayıp yüzde 5,30 ile spor sektöründe yaşandı.

Pazartesi günü Borsa İstanbul'da dalgalı bir seyir izlenirken, BIST 100 endeksi günü yüzde 0,50 değer kaybıyla 9.645,02 puandan tamamladı. Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine ilişkin belirsizlik devam etmesine rağmen teknoloji hisselerinin öncülüğünde olumlu bir seyir izlendiğini belirtiyorlar. Bugün ise büyük şirketlerin, başta IBM, Boeing ve Meta olmak üzere, açıklanacak bilançoları yakından takip edilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün gerçekleştirdiği ABD ziyareti sırasında Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları ile çeşitli etkinliklere katıldı. Şimşek, ABD'deki yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin büyük olduğunu vurgulayarak, "Dezenflasyon, yapısal reformlar ve mali disiplinle makroekonomik temellerimizi güçlendiriyoruz ve bu çok ilgi çekiyor. Bu nedenle yatırımcı ilgisi harika." şeklinde konuştu.

Analistler, bugün yurt içinde kapasite kullanım oranı, reel kesim güven endeksi, kısa vadeli dış borç istatistikleri ve konut fiyat endeksi verilerinin yanı sıra, Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksi ile ABD'de dayanıklı mal siparişleri verilerinin takip edileceğini belirtiyorlar. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.800 ve 9.900 seviyelerinin direnç, 9.600 ve 9.500 puanın ise destek olarak izleneceği ifade ediliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER