Bir ülkede kiralık e-scooter'lar yasaklandı

Almanya'nın Gelsenkirchen şehri, bu hafta sonundan başlayarak e-scooter kullanımını resmi olarak yasaklayarak ülkede kısıtlamalara öncülük eden ilk şehir oldu.

PARADURUMU PARADURUMU
Bir ülkede kiralık e-scooter'lar yasaklandı

Gelsenkirchen, Almanya'nın Ruhr bölgesinde yer alan bir şehir, bu hafta sonundan itibaren elektrikli scooter kullanımını resmen yasakladı.

Bolt ve Tier gibi iki e-scooter kiralama şirketi arasındaki anlaşmazlık davasında, yerel idare mahkemesi, belediye kararının e-scooter'ları 20 Nisan 2024'e kadar kamuya açık trafik alanlarından kaldırma yönünde olduğunu hükmetti. Belediye Sözcüsü Martin Schulmann, "Biz burada öncüyüz" diyerek konuya ilişkin görüşlerini dpa'ya aktardı. Bolt'tan bir sözcü ise kararın kesin olmadığını, yalnızca iki şirketin acil başvurularının reddedildiğini belirtti. Mahkeme kararına karşı temyiz başvurusu yapılabilir. Belediye daha önce kiralama şirketlerinden e-scooter kullanıcılarının kimliklerini tespit etmelerini istemişti.

Schulmann, "Maalesef e-scooter'lar, yaya bölgeleri ve kaldırımlar da dahil olmak üzere genellikle yanlış kullanılıyor ve birçok ciddi kaza meydana geliyor" dedi. Schulmann ayrıca, şu ana kadar sadece isim belirtmenin e-scooter kiralamak için yeterli olduğunu, bu durumun kullanıcıların sahte isimlerle kiralanmasına yol açtığını belirtti. Bu nedenle belediye, kullanıcıların kimlik kartı veya ehliyetle kayıt olmalarını talep etti.
 
 
 
 
 
 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER