Binance kurucusu için istenen ceza belli oldu

Binance kurucusu ve eski CEO'su Changpeng Zhao için istenen ceza belli oldu.

PARADURUMU PARADURUMU
Binance kurucusu için istenen ceza belli oldu

ABD'deki savcılar, kripto para borsası Binance'in kurucusu ve eski CEO'su Changpeng Zhao (CZ) için 36 aylık hapis cezası talep etti. CZ'nin Binance ve kendisi hakkındaki kara para ve terör finansmanı yasalarını ihlal etme suçlamalarıyla ilgili olarak, savcılık CZ'ye tavsiye edilen cezaların yaklaşık iki katını talep etti.

CZ'nin 30 Nisan'da hüküm giymesi bekleniyor. Kendisi ve borsa hakkındaki ihlalleri kabul etmiş ve Kasım ayında Binance'teki görevinden istifa etmişti. Binance'e ise 4,32 milyar dolarlık bir para cezası verilmişti.

Savcılığın açıklamasında, "Zhao'nun ABD yasalarını kasıtlı olarak ihlalinin büyüklüğü ve sonuçları göz önüne alındığında, 36 aylık ceza yasalara saygıyı teşvik edecek ve yeterli caydırıcılığı sağlayacak." ifadelerine yer verildi.

Ceza yönergeleri, CZ için en fazla 18 ay hapis cezasını öngörüyordu. CZ, ABD'de 175 milyon dolarlık kefaletle serbest bırakılmıştı.
 
 
 
 
 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER