Bilgisayar fiyatlarında yüzde 25 artış bekleniyor

HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, "Türkiye'de kişisel bilgisayar pazarı ise 2.5 milyar dolar değerinde ve adet bazında 3 milyon adede ulaştı." Bu yıl bilgisayar pazarında fiyatların genel olarak yüzde 25 artması bekleniyor" açıklamasında bulundu.

PARADURUMU PARADURUMU
Bilgisayar fiyatlarında yüzde 25 artış bekleniyor

Tüketici elektroniği sektörü, Türkiye'de güçlü bir büyüme trendini sürdürüyor. Amerikan bilgisayar, yazıcı ve baskı sistemleriyle donanım üreticisi HP TR. Genel Müdürü Serdar Urçar, dünya genelindeki kişisel bilgisayar pazarının yüzde 14 küçüldüğü bir dönemde Türkiye'de sektörün büyüdüğünü belirtti. Tüketici bilgisayar pazarının yüzde 36, kurumsal bilgisayar pazarının ise yüzde 16 oranında büyüdüğünü vurguladı. HP'nin oyun bilgisayarları kategorisinde yüzde 164'lük bir büyüme elde ettiğini ifade eden Urçar, bu gelişmenin HP'nin bilgisayar satış adetlerine olumlu bir şekilde yansıdığını dile getirdi.

HP Türkiye'nin, 2023'te Türkiye bilgisayar pazarında liderliği elde ettiğini belirten Urçar, Türkiye'deki bilgisayar pazarının toplamda 3 milyon adet olduğunu ve oyun pazarında yüzde 24'lük bir payla birinci sırada yer aldıklarını kaydetti. Ayrıca, küresel bilgisayar pazarının 225 milyar dolar büyüklüğe ulaştığını ve Türkiye'de kişisel bilgisayar pazarının 2.5 milyar dolar olduğunu, adet olarak ise 3 milyon adede ulaştığını belirtti.

HP TR. Genel Müdürü, yazıcı pazarının da Türkiye'de yüzde 7 büyüdüğünü ve 250 milyon dolarlık bir pazar büyüklüğüne sahip olduğunu ifade etti. Dünya genelinde yazıcı pazarının ise 38 milyar dolar civarında olduğunu belirten Urçar, HP'nin küresel yazıcı pazarında 7 milyar dolarlık ekonomik büyüklüğe sahip olduğunu sözlerine ekledi.

'Yüzde 25 civarı fiyat artışı bekleniyor'

Serdar Urçar “Yapay zeka mega bir trend. Tüm endüstriye yön veren etken üretken yapay zekayı konuşuyoruz. Üretken yapay zekanın kişisel bilgisayarlarda ciddi büyüme sağlamasını bekliyoruz. Türkiye’de geçen yıl sağlanan büyümenin üstüne bu yıl seçim sonrası ilave mali sıkılaştırma tedbirleri nedeniyle pazarda yüzde 5 ile yüzde 10 arası bir daralma bekleniyor. Yazıcı tarafında fiyatların daha sabit kalmasını bekleniyoruz.” açıklamasında bulundu. 

Serdar Urçar “Bu yıl bilgisayarlarda TL bazında yüzde 25 civarı fiyat artışı bekleniyor. Yapay zeka misyonumuz var. Yazıcı tarafında ise fiyatlarda yüksek artış beklemiyoruz. Fiyatlar sabit kalacaktır.” açıklamasını yaptı. Firma, sürdürülebilirlik politikaları kapsamında iklim değişikliğiyle aksiyonlar, insanlara yönelik aksiyonlar ve 2030 yılına kadar karbon emisyonunu yüzde 50 azaltma hedefleri var. Şirket aynı zamanda 2030 yılına kadar ürün ambalajlarının yüzde 75’inin döngüsel olmasını benimsemiş.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER